12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Mineva deset let, odkar je iranski državljan Iraj Farrokhzadeh odprl račun v NLB, preko katerega se je nato oprala milijarda, organi pregona pa še vedno brez epiloga!

Na današnji dan pred desetimi leti je iranski državljan z britanskim potnim listom Iraj Farrokhzadeh odprl račun v NLB, preko katerega je v dveh letih prekanaliziral milijardo evrov. Z drugimi besedami – danes so v NLB dali v razrez prvi dokument v zadevi Farrokh,” je na družabnem omrežju Twitter zapisal poslanec Anže Logar, ki je kot predsednik preiskovalne komisije državnega zbora za zlorabe v slovenskem bančnem sistemu med dokumenti NLB prvi našel sledi o pranju denarja. Deset let po pričetku ene največjih finančnih afer organi pregona še vedno niso opravili svojega dela.

 

Afera Farrokh je v Sloveniji odjeknila kot bomba. Slovenska državna banka NLB je namreč za potrebe iranskega jedrskega programa oprala milijardo dolarjev umazanega denarja. Vse institucije so za ta posle vedele, a so vse molčale. Prvi krivec je nedvomno Urad RS za preprečevanje pranja denarja, ki ni opravil svoje naloge. Ne samo to, celo zavajal je domače in tuje službe.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine