24.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Migrantoljubka Tanja Fajon pozvala k negovanju vrednot množičnih morilcev

“Iskrene čestitke ob 70. obletnici zveze borcev. Skupaj se danes spominjamo na partizanstvo, osvoboditev, vrednote, ki jih danes negujemo in spoštujemo. Mir in svobodo, domovino, dostojanstvo vseh, za našo varno prihodnost,” je zapisala evropska poslanka Tanja Fajon o nedeljski proslavi, ki nas zopet vrača v preteklost in deli slovenski narod. Če bi nam komunistično partizansko gibanje prineslo svobodo in mir, se nam ne bi bilo treba ponovno osvobajati izpod totalitarnega jarma. 

Zveza združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB Slovenije je včeraj s proslavo na Kongresnem trgu v Ljubljani zaznamovala svojo 70-letnico. Slavnostni govornik je bil predsednik ZZB Tit Turnšek, zbrane pa je nagovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Med udeleženci proslave je bil predsednik republike Borut Pahor.

Namesto da bi 70-letnico ustanovitve zločinske organizacije, odgovorne za genocid nad Slovenci in drugimi jugoslovanskimi narodi, obeležili s spominom na vse po krivici pobite in druge kolateralne žrtve bratomorne vojne, ki so jo sprožili z ustanovitvijo komunističnega partizanskega gibanja, pa v Sloveniji še vedno poveličujemo spomin na revolucijo kot na hrabro in spoštovanja vredno dejanje.

Kdaj si bomo priznali resnične pridobitve vrednot NOB?
Evropska poslanka Tanja Fajon je tako zapisala na Twitterju, da se “spominjamo na partizanstvo, osvoboditev, vrednote, ki jih danes negujemo in spoštujemo. Mir in svobodo, domovino, dostojanstvo vseh, za našo varno prihodnost”. Kakšno osvoboditev in kakšen mir je prineslo gibanje NOB? Medvojne poboje razrednih sovražnikov, kot so industrialci, obrtniki, kmetje, izobraženci? Še večje povračilne ukrepe okupatorjev nad nedolžnimi ljudmi – zaradi partizanskih provokacij? Nadaljevanje čiščenja razrednih sovražnikov po vojni, ki je segalo v deset tisoče? Ekonomsko opustošenje in krajo zasebne lastnine? Torturo političnih disidentov s strani tajne politične policije vse do osamosvojitve?

Strašanske posledice terorističnega gibanja so poleg Fajonove slavili še prvorazredni nasledniki osvoboditeljev, kot so Milan Kučan, Kardeljev vnuk Igor ŠoltesLadislav Lipič, ministrici Anja Kopač Mrak in Andreja Katič, strahopetec iz časa osamosvojitvene vojne Miha Butara ter številni drugi dobičkarji komunistične diktature. Manjkal ni niti ruski veleposlanik Doku Zavgajev.

Si želimo vrednote nemorale prenesti na mlajše generacije?
Med govorniki je bil tudi eden večjih tranzicijskih dobičkarjev, Zoran Janković, ki je v pozdravnem nagovoru izrazil željo, da bi člani ZZB za vrednote NOB čim več svojih vrednot prenesli na najmlajše generacije. Posebej je izpostavil humanitarnost, solidarnost, pogum in borbo za svojo deželo. Zanimivo, da je Janković izpostavil ravno tista načela, ki jih sam ne predstavlja. Bajno bogatenje na sporen način in obtožbe na račun spolnega nadlegovanja mlade farmacevtke niso ravno zgled za mlajše generacije, prihodnost države pa bo ob takšnih nasvetih vse prej kot svetla.

C. Š./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine