13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Migranti ženski sredi Ljubljane ukradli telefon; policija pa ni storila ničesar, čeprav ga je Google izsledil v azilnem domu!

Migranti zaradi kriminalnih dejanj težav ne povzročajo le ob slovensko-hrvaški meji, ampak tudi drugod po Sloveniji. V soboto zvečer je tako v Ljubljani prišlo do kraje telefona, ki je bil pozneje izsleden v azilnem domu na Kotnikovi. O tem je bila po poročanju lastnice telefona obveščena tudi policija, ki pa kljub številnim informacijam ni obravnavala primera.

 

Medtem ko migranti na nedovoljen način vdirajo v našo državo, predsednik vlade Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar pa ne storita ničesar, da bi to striktno preprečila, postajajo kriminalna dejanja, ki jih po različnih krajih po vsej Sloveniji izvajajo prišleki, vse pogostejša. V Ljubljani so v soboto zvečer neznanci ukradli telefon, pri čemer je bil ta kasneje preko aplikacije izsleden v azilnem domu na Kotnikovi.

Policija kljub prijavi ni storila ničesar

O dogodku je na svojem Facebook profilu poročala uporabnica pod imenom Pia Winter. Ta je med drugim zapisala, da so ji v soboto zvečer v Ljubljani ukradli telefon, ki jim ga je po začetnem neuspešnem iskanju preko Googla vendarle uspelo izslediti v azilnem domu na Kotnikovi. O primeru je bila obveščena tudi policija, ki pa, kot je zapisala, ni ustrezno reagirala. “Na policijo je bila podana prijava. Kljub temu, da jim je bilo povedano, kje se telefon nahaja, niso storili nič. S tem, da bi sami morali vedeti, da se storilec takšnega dokaznega materiala hitro znebi.”

Se na policijo sploh še lahko zanesemo?

Zakaj je policija tako ravnala, ni znano, zato pričakujemo pojasnila. Lastnica ukradenega telefona je v svojem odzivu na Facebooku Slovence opozorila na to, da omenjeni primer jasno kaže, da se na policijo ne gre zanesti: “Torej, spoštovani državljani in državljanke, pazite na svoje stvari. Policija vam ne bo pomagala.”

Vprašanje o podrobnostih dogodka smo poslali tudi na slovensko policijo. Na njihov odgovor še čakamo.

M. D.

 

Zahteva za objavo odgovora Policijske uprave Ljubljana

Spoštovani, v skladu z Zakonom o medijih vam pošiljamo zahtevo za objavo odgovora Policijske uprave Ljubljana na članka, objavljena v Demokraciji in spletni
strani Demokracija.si.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor specialist

ODGOVOR POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA NA PRISPEVEK UREDNIŠTVA DEMOKRACIJE »TELEFON UKRADEL AZILANT«, OBJAVLJEN V TISKANI IZDAJI DEMOKRACIJE IN » MIGRANTI ŽENSKI SREDI LJUBLJANE UKRADLI TELEFON NA SPLETNI STRANI MEDIJA DEMOKRACIJA.SI

V članku tiskane izdaje Demokracije z 20. 6. 2019 je bil na osmi strani ob naslovom: Telefon ukradel azilant. Prav tako je bil 18. 6. 2019 na vaših spletnih straneh objavljen prispevek pod naslovom: Migranti ženski sredi Ljubljane ukradli telefon; policija pa ni storila ničesar, čeprav ga je Google izsledil v azilnem domu! Skladno z 42. členom Zakona o medijih zahtevamo, da nemudoma objavite naše pojasnilo in zagotovite objektivno obveščenost javnosti.

Policijska uprava Ljubljana je v soboto, 15. 6. 2019, prejela prijavo o tatvini telefona. V zvezi prijave še poteka predkazenski postopek v okviru katerega policisti zbirajo obvestila ter izvajajo vse potrebne razpoložljive ukrepe po Zakonu o kazenskem postopku za izsleditev storilca in telefona, med drugim tudi pridobivanje podatkov o prometu telefona v mobilnem omrežju. Pri tem dodajamo, da po posvetu z državno tožilko, trenutno še niso izpolnjeni zakonski pogoji za pridobitev odredbe za hišno preiskavo prostorov, ki se izda zoper konkretno osebo, saj osumljenec v tej fazi še ni znan. Policisti tako nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri izsleditve ukradenega mobilnega telefona, kot tudi neznanega storilca.

Zahtevamo, da zaradi objektivne obveščenosti javnosti odgovor policije objavite na način, kot je določen v 27. členu Zakona o medijih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine