19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Meteorne vode v Istri povzročile precej nevšečnosti

Napovedano visoko plimovanje danes v slovenski Istri ni pustilo hujših posledic, so pa nevšečnosti povzročile meteorne vode, najhuje je bilo v Strunjanu. Okoli 60 gasilcev je sodelovalo v približno 45 intervencijah, več objektov in cest je poplavilo, sprožili so se tudi zemeljski plazovi, je povedal regijski poveljnik civilne zaščite Rok Kamenšek.

 

Pri intervencijah so sodelovali tudi delavci lokalnih komunalnih podjetij in cestnega podjetja, predvsem pri odstranjevanju zemeljskih plazov na cestah. Dva plazova trenutno še ovirata promet, in sicer na Šmarski cesti in na izolski obvoznici, je za STA pojasnil Kamenšek.

Najbolj prizadeti občini sta bili piranska in izolska. Tamkajšnja občinska štaba civilne zaščite sta zabeležila 25 oz. 13 intervencij, šestkrat so posredovali v koprski civilni zaščiti. V ponedeljek si bodo pripadniki civilne zaščite na terenu tudi ogledali posledice današnjih padavin, je še navedel Kamenšek.

Zaradi visoke gladine morja sicer meteorne vode odtekajo počasi, tako da bodo morali počakati na znižanje gladine morja, da bodo lahko vso meteorno vodo prečrpali in odstranili posledice. Iz istega razloga je trenutno še precej nehvaležno oceniti nastalo škodo.

Kamenšek je ob tem prebivalstvo pozval k preventivnemu ravnanju, kot je na primer čiščenje odtokov, saj za torek pričakujejo novo pošiljko padavin.

Zadnje novice

Sorodne vsebine