0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Mesojedci s strani veganke označeni za fašiste!

Kot kaže, se »vojna« med nasprotniki veganstva in vegani vse bolj razgoreva. Nasprotniki veganstva so zdaj po novem postali še fašisti. Kot da ni dovolj, da vegani in vegetarijanci kričijo, da so mesojedci morilci! Se vam zdi, da je s tem vse v redu in prav!?

Slovenske novice so namreč poročale, da se je nanje obrnila bralka Nina, ki da je ogorčena zaradi »sovraštva in polemike, ki se v preteklih dneh širita po Facebooku zaradi dogodka Shod proti razmahu agresivnega veganstva«.

Kot poročajo Slovenske novice, se omenjeni shod Društvo proti nasilni veganizaciji načrtuje za 20. maj na Kongresnem trgu v Ljubljani z začetkom ob 16. uri. »Z namenom zaustavitve grafitanja ljubljanskih cest s proveganskimi grafiti in agresivne retorike z namenom širjenja veganstva smo se v Društvu proti nasilni veganizaciji odločili organizirati shod, na katerem bomo opozorili na nestrinjanje z načinom promocije veganstva,« pojasnjujejo in dodajajo, da želijo s tem shodom »izkazati nasprotovanje agresivni retoriki in vandaliziranju javnih površin, nikakor pa ne nasprotovati načinu prehranjevanja ljudi, ki so se samovoljno odločili za vegeterjanstvo ali veganstvo«.

Tako imenovano »bralko Nino« Slovenske novice citirajo takole:

»Skrb vzbujajoče je, da se je združila skupina ljudi z namenom napada na vegane in kritiziranja. Sama sem kot veganka globoko prizadeta in bilo bi korektno, da se mediji uprejo fašizmu, ki ga širi Društvo proti nasilni veganizaciji.«

Tako torej – zdaj so tisti, ki ne marajo veganstva, predvsem pa ne mazaških akcij grafitiranja, zaradi katerih se po Ljubljani uničujejo javne površine, že kar fašisti!? Tu je pač nekomu zmanjkalo zdrave pameti …

Zadnje novice

Sorodne vsebine