5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Medtem ko se na malih zaslonih vipavski Baroni ukvarjajo z drugim tirom, pa rojak iz Vipave minister Jernej Vrtovec v realnosti trdo dela – rezultati so tu!

Marsikdo na malih zaslonih spremlja nadaljevanko “Najini mostovi”, ki močno spominja na slovenske politične razmere, saj je veliko govora o projektu, ki sicer v resnici obstaja: to je drugi tir. In večina dogajanja poteka v Vipavi, kjer ima glavni izvajalec del, razvpiti Baron z Ivanom Furlanom na čelu, svoj sedež. Iz Vipave prihaja tudi poslanec Boris Jug, ki se otepa Ivanovega vpliva.
 
No, v resničnem življenju pa je vse nekoliko drugače, a res je vsaj to, da z Vipavskega prihaja sedanji minister za infrastrukturo, kar pomeni, da je zadolžen tudi za promet. To je seveda Jernej Vrtovec, eden mlajših ministrov v vladi, ki pa je doslej pokazal veliko. Po projektu z elektronsko vinjeto je nedavno naznanil obnovo celotne gorenjske železniške proge, ki bo nato postala dvotirna.
 
Ena od prometnih novosti, ki je prišla v javnost, pa je tudi dopolnitev tretje razvojne osi, kar pomeni, da bo hitra cesta, ki bo štajersko avtocesto, Velenje, Slovenj Gradec povezala z avstrijsko mejo. Torej, segala bo do mejnega prehoda Holmec.
 
Več pa seveda TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine