14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Medijska poročila, da je murskosoboški škof Peter Štumpf preklical vse dekrete o premestitvah, niso resnična!

Včeraj smo na spletni strani Demokracije povzeli poročilo STA, da je murskosoboški škof Peter Štumpf preklical vse dekrete o premestitvah. Ker so bile nekatere premestitve vseeno omenjene, smo v omenjeno poročilo podvomili.

 

Odgovor je prinesla današnja izdaja tednika Družina, ki je objavila osebne spremembe ter imenovanja v murskosoboški škofiji, torej podatke, ki pred slabim mesecem dni niso bili objavljeni skupaj z imenovanju v drugih škofijah. S seznama je razvidno to, da so bili nekateri že izdani dekreti naknadno spremenjeni in sicer v povezavi z zamenjavo župnika v Beltincih (pod upravo te župnije spada tudi župnija Dokležovje) ter spremembami v župnijah Tišina in Bakovci.

Tako je med drugim zapisano, da se je sedaj že nekdanji ljutomerski župnik Andrej Zrim odpovedal službi in se naselil na svojem domu na Kukojci. Ni pa izključeno, da bo morda v prihodnje prevzel kakšno od cerkvenih služb, morda na kakšni manjši župniji. Novi župnik v Ljutomeru je postal dosedanji kaplan v Murski Soboti Goran Merica, medtem ko je dosedanji kaplan in župnijski upravitelj Zoran Car postal kaplan v Črenšovcih. Za ljutomerskega kaplana pa je bil imenovan Boris Kučko, dosedanji kaplan v Beltincih. V stolno župnijo Murska Sobota pa prihaja za kaplana letošnji novomašnik Aljaž Baša.

S seznama premestitev je torej razvidno, da sta bila dva dekreta naknadno spremenjena in da torej ne drži, da je murskosoboški škof preklical vse dekrete o premestitvah.

Zadnje novice

Sorodne vsebine