9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Mazaški grafit na fasadi stavbe, v kateri je Nova24tv

“Modrijani, Neue Sloweniše kunst, Kultura,” so znani “neznanci” napisali na fasado sedeža Nova24TV. Podobne mazaške akcije smo zadnje čase lahko spremljali po celi Sloveniji, pri vsem tem pa gre za niz akcij z namenom upora proti vladi, saj je izguba oblasti za levico prevelik šok, demokratičnost pa ni del njihove intimne izbire.

 

Levičarji ne odnehajo. Tokrat so se spravili tudi nad fasado naše televizije Nova24TV, pri čemer niti malo ne skrivajo za koga v resnici gre. Podobne izgrede smo lahko v zadnjem času spremljali tudi v primeru Ministrstva za kulturo, kjer so neznanci najprej popackali fasado z napisom: “Kultura je varuh srednjega razreda,” nakar je bil grafit odstranjen, potem pa so se kulturniki znova nekulturno znesli nad prenovljeno fasado in jo popisali s podobnimi grafiti kot Novo24TV. A njih to ne skrbi, glavna so sporočila oblastem, popravilo fasade bomo pa tako ali tako plačali davkoplačevalci.

Tovrstna nekulturna dejanja pa smo v zadnjem času lahko opazovali tudi v Celju. Vodja gostinstva Oštirka Miran Ojsteršek je na petkovih protestih v Celju doživel neljubi dogodek. Protestniki so pred gostilno žvižgali in motili goste, zato je Ojsteršek eni izmed protestnic vzel piščalko, nezadovoljneži pa so dogodek spremenili v fizični izpad Ojsterška nad protestnico in delili negativne ocene njegovi restavraciji Oštirka na družabnih omrežjih. Poleg tega so mu pred gostilno pustili sovražen grafit. “To je bila moja edina napaka, za katero se iskreno in javno opravičujem. Opravičujem se tako gospe kot organizatorjem dogodka. Ne morem pa se opravičiti za nekaj, česar nisem storil. Nikogar nisem udaril, nikogar se nisem dotaknil, z nikomer nisem fizično obračunal,” je povedal Ojsteršek, žrtev pogroma nesramnih radikalnih levičarskih protestnikov.

Kulturniki v Celju tla pred gostilno popisali z grafiti. (Foto: Družbena omrežja)

Zelo podoben spletni linč pa je nedavno že doživel lastnik turistične kmetije Na Škaluc, Peter Hrastelj. Levičarski provokatorji so šli celo tako daleč, da so se z obscenimi grožnjami lotili celo njegove žene in to sredi noči. Hrastelj je namreč  pred politkolesarskim mitingom, hudomušno pozival k posipanju risalnih žebljičkov pred parlamentom v Ljubljani – seveda v šali, toda “antifašisti” so se odzvali skrajno resno.

Protestniki so v Celju tako jasno pokazali, da jih pri njihovem nekulturnem početju, ne bo nihče ustavljal. Prek trupel do cilja, če je to potrebno! To pa že malce diši po izgredih v ZDA, le da pri nas še ni tako hudo. Ultra-levičarjev ne more nič ustaviti, ko gre za njihov prav. Ob tem se lahko spomnimo tudi tega, kako so podporniki Ivana Galeta pri Ruskem carju prav nekulturno popisali zid z grafiti v podporo kvazižvižgaču, ki je zaslovel v inkvizicijski oddaji Tarča, in ki so ga ljubljanski navijači Green Dragonsi pozneje lepo pobarvali, a so podporniki s svojimi grdimi napisi v podporo Galetu oskrunili tudi delo navijačev.

Zdi se, da podobnosti teh dogodkov niso naključne. Uničevanje zasebne in javne lastnine se pričenja z grafiti, samo upamo lahko, da se ne bo končalo z razbitimi izložbami in pretepanjem na ulicah. Vsekakor pa o osebni kulturi kulturnikov veliko povedo tudi njihovi “performasi” na ulicah, ko se valjajo po tleh in slačijo, kar počnejo za naš denar. Njihovo izprijeno mentaliteto je nedavno že pojasnil priznani psihoanalitik Roman Vodeb: “Njihovo moralno razsojanje je popolnoma deformirano. “Pravil igre” ne spoštujejo – v navalu besa znajo tudi goljufati in lagati.” 

Kulturniki. (Foto: STA)

Jani Kos

Zadnje novice

Sorodne vsebine