10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Maša za domovino v Celju: Eva Irgl, poslanka v DZ RS, slavnostna govornica ob Dnevu državnosti

čeraj zvečer  je v Celju v cerkvi  pri Svetem  Duhu  potekala že 16 maša za domovino v organizaciji Mestnega odbora SDS Celje. Tako kot vsako leto do sedaj je maševal duhovnik mag. Srečko Hren.

V svoji pridigi je med drugim povedal, da se moramo vedno zavedati svojega vira iz katerega pridemo ven, od kod izviramo in ali gremo prav ter ali skrbimo da ta izvir ostane čist ter da ni samo po sebi umevno, da bo tako in da se ne bo nabral plankton. Te ga tudi v zadevah okoli lastnega naroda ne smemo pozabiti in se obnašati kot da imamo to za seboj. 

Leon Podlinšek , predsednik MO SDS Celje, je dejal  da moramo državo  negovati od rojstva naprej. V svojem govoru je omenil dva boja. Eden ob osamosvojitvi in zmagi proti četrti največji vojaški sili v Evropi in  boj , v zadnjih treh mesecih ko smo se spopadali, seveda pod zelo uspešnim vodstvom in vodenjem Vlade Republike Slovenije, proti nevidnemu in zelo močnem ter neusmiljenim sovražnikom, virusom COVID 19,   ki je napadel naŠo deželo in še prenekatero drugo. Mi smo bili zmagovalci, prvi v Evropi, ki nam je uspelo zajeziti širjenja epidemije. 

Eva Irgl, današnja slavnostna govornica je v uvodu najprej nanizala sosledje dogodkov, ki so si sledili in pripeljali do samostojne Slovenije. Želja po samostojni državi je postala stvarnost. Za to stvarnost so bila človeška življenja izpostavljena nevarnosti, nekateri so dali svoja življenja za to stvarnost. Bodimo ponosni na svojo domovino in ohranjajmo spomin na dogodke in čase osamosvajanja kot tudi na tiste, ki so dali svoja življenja za to našo Slovenijo, je med drugim poudarila slavnostna govornica. 

Uspešno smo vstopili v različne evropske integracije, EU in zvezo Nato. Vsi se še nostalgično spominjamo, ko smo slovenski tolar zamenjali za evro. Imamo odlične, uspešne športnike, umetnike, znanstvenike in mnoge druge, ki so ponesli glas Slovenije v svet s svojimi dosežki. Živimo v majhni, a izjemno lepi deželi, ki jo tujci, ko nas obiščejo, večkrat poimenujejo kar raj na zemlji.

Več preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine