17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Marjan Šarec je v svojem zgražanju nad čivkom Urbana Purgarja pozabil omeniti, da je včasih rad podarjal knjige o Hitlerju

Piše: C. R.

Pred kratkim je predsednik Društva za promocije tradicionalnih vrednot Urban Purgar sprožil negodovanje osrednjih medijev na Twitterju, ko je v nekem komentarju napisal, da je bil Adolf Hitler heroj. Članek o tem se je najprej pojavil na portalu 24 ur, kasneje pa so se oglasili tudi drugi levi mediji in politiki, nekateri med njimi zahtevajo celo kazenski pregon. Purgar je sicer kasneje zapisal, da je s tem hotel predvsem razgaliti dvoličnost levičarjev, ki se nad tovrstnimi izjavami zgražajo, obenem pa se klanjajo komunističnim morilcem.

Ob tem se je na Twitterju oglasil tudi Marjan Šarec, ki je zapisal, da je »relativiziranje neonacizma in neofašizma z “vsemi totalitarizmi” branjenje omenjenih ideologij, še bolj pa tistih, ki ju zagovarjajo«. Ob tem se je obdregnil tudi ob trenutno vlado z naslednjimi besedami: »Vladajoči jih štejejo med bisere in tako jasno izražajo svoj odnos do njih«. Podoben zapis je bil objavljen tudi na uradnem profilu stranke LMŠ.

Pri tem je Šarec pozabil omeniti, da je sam včasih svojim prijateljem rad podarjal knjige o Hitlerju, tudi »Mein Kampf«. Biografijo o Hitlerju in roman Sojenice, ki govori o holokavstu naj bi dal kot darilo tudi nekdanjemu direktorju občinske uprave v Kamniku, Ivanu Kendi. Prav tako ravno on s svojim čivkom očitno hoče opravičevati ideologijo, ki je terjala več kot sto milijonov življenj.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine