15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Mariborski župan Arsenovič živi v oblakih? Predstavil, kaj bo vse naredil! Žalostno, ne more zagoviti denarja niti za hrano za Rdeči križ!

“Želimo graditi kreativno, inovativno mesto.” Pravi, da je Maribor bil že zelo napreden, urban, in da na nekaterih točkah ne potrebujemo več kot to, da jih ponovno oživimo.

 

Leporečje župana Arsenoviča

Leporečenje je seveda eno, rezultati in izvedba pa nekaj drugega. A Župan v svojem stilu bolj leporeči in govori, kot kaj drugega, a vseeno. Arsenovič je napovedal novo mestno drsališče. novosti naj bi se obetale na  Piramidi. “Razmišljamo tudi o kongresni dvorani ali čem podobnem na vrhu Piramide, da bi se tam nekaj dogajalo s pogledom na mesto. Pa o tračni vzpenjači in še čem,” pravi župan za Večer. Naredil bi tudi tunel pod centrom mesta, na Lentu glavni oder Festivala Lent ne bo več v zalivu, ampak na parkirišču vzhodno od njega. Vizija glede tržnice je že jasna, najprej tlakovanje še letos, potem vzpostavitev dvigal in dostop do obnovljene Koroške iz parkirne hiše na Strossmayerjevo leta 2021, potem pa bomo tržnico seveda tudi pokrili, a tako, da bo še naprej nudila razgled na obzidje, Pohorje… in skupaj z Lentom postala prostor druženja.

Bo vse ostalo spet pri besedah? Kje je obnova Zahodne tribune Ljudskega vrta, kje je obnova ZD Tezno in Tabor, kje je nova mariborska knjižnica in obnovljeni most v Malečniku?

No, če verjamete v pravljice, se Mariborčanom očitno obeta raj na zemlji!

Zadnje novice

Sorodne vsebine