12 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Mandatno-volilna komisija določila kandidate za člane programskega in nadzornega sveta RTVS

Piše: C. R.

Mandatno-volilna komisija DZ je danes sklenila DZ predlagati naj za po pet članov programskega in nadzornega sveta RTVS imenuje kandidate, ki so jih predlagale SDS, NSi, DeSUS, SMC in SNS. V opozicijskih LMŠ, SD, Levici, SAB in NeP so temu ostro nasprotovali in opozarjali, da je to v nasprotju z zakonom o RTVS.

Komisija je za kandidate za člane programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS), ki jih DZ imenuje na predlog političnih strank, danes z 11 glasovi za in osmimi proti določila Dejana Cesarja, ki ga je predlagal DeSUS, Anušo Gaši, ki jo je predlagala SMC, Vaneta Gošnika na predlog SNS, Jožefa Jerovška na predlog SDS in Majo Lapornik na predlog NSi.

Kandidati za člane nadzornega sveta RTVS pa so po današnjem sklepu komisije kandidatka SDS Tamara Besednjak Valič, kandidat NSi Janez Čadež, kandidatka SMC Metka Čobec, kandidatka DeSUS Romana Fišer in kandidatka SNS Alenka Vodončnik. Kandidate je komisija potrdila prav tako z 11 glasovi za in osmimi proti. O predlogu bo sedaj glasoval DZ.

Komisija je danes sklenila DZ predlagati, da se za osem članov programskega sveta RTVS, ki jih DZ imenuje na predlog gledalcev in poslušalcev programov RTVS, imenujejo Mitja Čander, Jurij Pavel Emeršič, Peter Gregorčič, Ivan Kramberger, Žiga Kušar, Klara Remec, Jelka Stergel in Matevž Tomšič. Za ta predlog je glasovalo 11 članov mandatno-volilne komisije, proti jih je bilo sedem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine