16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Majhenič od danes v. d. direktorja NPU

Dosedanji direktor NPU Darko Majhenič, ki se mu je iztekel petletni mandat, bo po odločitvi generalne direktorice policije Tatjane Bobnar od danes vršilec dolžnosti generalnega direktorja NPU. Uradniški svet namreč po izteku razpisa za novega direktorja še ni zaključil postopkov izbire, naslednjič se bo sestal predvidoma 14. januarja.

Na razpis za novega generalnega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) se je prijavilo pet kandidatov, so za STA pojasnili na ministrstvu za javno upravo, a imen kandidatov niso razkrili.

Po neuradnih podatkih Dnevnika so se na razpis prijavili aktualni Majhenič, vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto na Generalni policijski upravi Dušan Florjančič, višji kriminalistični inšpektor preiskovalec NPU Mitja Gregorc, namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Igor Lamberger in nekdanji analitik in krajši čas vodja operative pri Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) Aleš Hohnjec.

Majhenič bo po odločbi Bobnarjeve v. d. generalnega direktorja NPU do imenovanja novega direktorja s polnim mandatom, a največ za šest mesecev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine