1.7 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Mainstream mediji vse bolj le še v vlogi političnih aktivistov: Tako očitno zavajajo, da bi blatili predsednika vlade!

Naslovi so pa povsem mimo! Sramotno, pristransko sporočilo,” se je glasil zapis na družabnem omrežju Twitter, katerega avtor je bil odgovorni urednik tednika Demokracija Jože Biščak. Še enkrat preberite premierjev nagovor,” je ob tem predlagal novinarjem Slovenske tiskovne agencije (STA), ki so pri prevajanju včerajšnjega nagovora Janeza Janše povsem spremenili pomen njegovih besed.

 

Včeraj so se na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja zbrali na posvetu o načelu delitve oblasti. Med pogovorom najvišji predstavnikov treh vej oblasti je prišlo tudi do nekaterih nesoglasij med predsednikom Vrhovnega sodišča Damijanom Florjančičem in predsednikom vlade Janezom Janšo. Pobuda za to srečanje je bilo sicer pismo Florjančiča, v katerem je opozoril na neprimerno komunikacijo med tremi vejami oblasti. Tudi včeraj je, med drugim, vladi očital njen podcenjujoč pogled do sodne veje oblasti. Janša pa je pojasnil, da je zaupanje v sodstvo drastično padlo. Tudi zato, ker naše sodstvo nikoli ni obravnavalo niti enega primera množičnih morišč in nekaterih zločinov, ki sicer nikoli ne zastarajo, prav tako pa je številnim Slovencem z nepravičnimi sodbami uničilo življenje. Ugled si je treba zaslužiti, je poudaril premier.

Preberite še: Slovensko pravosodje ni procesiralo niti enega primera od več kot 700 množičnih morišč

“Če so veje oblasti med seboj ločene, potem verjetno ni prepovedano izrekati kakšno kritiko, sicer ne vem, kako lahko sploh govorimo o demokraciji. Nekaj časa smo celo poslušali, da je treba vse, kar naredi sodstvo, spoštovati,” je dodal Janša in pristavil, da se je to vejo oblasti postavljalo nekje nad papeža, “na piedestal popolne nezmotljivosti in nedotakljivosti.”  Vsaka kritika seveda ni napad, sovražni govor in protiustavno ravnanje, kot je že v prejšnjem režimu želela prikazati JLA, pa tudi danes je spoštovani vrhovni sodnik uporabil te besede, češ da gre za napade na sodstvo, je opozoril premier in dodal, da zaupanja v sodno vejo oblasti ni mogoče doseči s tem, da se govori o pretirani kritiki in napadih na sodstvo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine