4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Mag. Dejan Kaloh: Kakšen scenarij za prodajo Abanke načrtuje Ministrstvo za finance?

Ali bo država prekinila prodajne postopke Abanke, ki jih vodi Slovenski državni holding, in odstopila od planiranega umika iz lastništva Abanke? 

Poslanec SDS mag. Dejan Kaloh je na ministra za finance dr. Andreja Bertoncelja naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s prodajnim postopkom Abanke. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Ministrstvo za finance bo po navedbah državnega sekretarja Metoda Dragonje, ki jih je podal na seji Odbora za finance, 15. 11.2018 proučilo, ali bi lahko za lastniško usodo Abanke, za prodajo katere so postopki že stekli, našli popolnoma nov scenarij, kar pomeni, da torej Ministrstvo za finance dopušča možnost, da država Abanke ne bi prodala oziroma privatizirala.

V zvezi s tem Vas sprašujem naslednje:

1. Ali je Ministrstvo za finance že pripravilo napovedano ovrednotenje novega lastniškega scenarija z vidika državnih pomoči kot tudi z vidika stabilnosti bančnega sistema, in ali je že sprejelo ugotovitev, ali je ta scenarij izvedljiv oziroma ali ni izvedljiv?

2. Zanima me tudi, ali je Ministrstvo za finance že pripravilo spremembo strategije upravljanja z državnim premoženjem in kaj je vsebina teh sprememb? V zvezi s tem želim izvedeti, kakšen je trenutni status prodajnega postopka Abanke in ali je država pripravljena prekiniti prodajne postopke, ki jih vodi Slovenski državni holding, ter odstopiti od planiranega umika iz lastništva Abanke?

Vir: sds.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine