16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Mag. Andrej Potočnik iz Radovljice: “Problem je nepregledno ravnanje z občinskim premoženjem”

Mag. Andrej Potočnik, rojen leta 1961, je kandidat SDS za župana Občine Radovljica. Po izobrazbi magister agronomije, je trenutno zaposlen na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Potočnik meni, da je po dveh mandatih županovanja sedanjega župana čas za spremembe tudi v Občini Radovljica: “O finančnih tokovih, prostorski problematiki in kadrovskih vprašanjih se že predolgo odloča na podlagi istih pristopov in svetovalcev. Največ se je vlagalo v šport, prosti čas in urejanje mestnega središča.”

Izpostavlja, da bo njegova najpomembnejša naloga “skrb za enakomeren in trajnosten razvoj vse občine, pregledno upravljanje z občinskim premoženjem, zakonito vodenje, verodostojnost, ustvarjanje ugodnih pogojev za življenje vseh generacij in enako obravnavanje ter odnos do vseh občanov in občank.” Največji problem, ki vse bolj narašča, je zastarela infrastruktura: “Problem so slabe ceste, ki med drugim onemogočajo otrokom varno pot v šolo. Veliko imamo še zastarelega vodovoda, marsikje je še slab dostop do interneta”. Razlag za to vidi v delovanju odgovornih: “Problem je nepregledno ravnanje z občinskim premoženjem. Več bi lahko »iztržili« npr. iz radovljiške deponije, kamnogoriškega kamnoloma, leškega letališča. Imamo predraga stanovanja, kar poslabšujejo perspektivo mlajše generacije.”

Med točkami programa je tako uvrstil prizadevanje za: “kakovostno bivalno okolje, za boljše ceste, dostop do interneta tudi na obrobju, za posodabljanje vodovodov in prijaznejše cene komunalnih storitev”, kot tudi “za bolj transparentno upravljanje z občinskim premoženjem”. Prav tako se namerava posvetiti položaju kmetijstva, dostopa do stanovanj, enakomernemu razvoju osnovnih šol ter iskanju sinergije z državo pri iskanju lokacije regijske bolnišnice. Poseben pomen vidi v dvigu (turistične) prepoznavnosti občine. Tako izpostavlja Poljče, “kjer se je rojevala naša samostojna Slovenija”: “Skladno z usmeritvami našega izobraževalnega sistema o tem mladi zelo malo vedo. Na žalost na dogodke v zvezi nastajanjem naše samostojnosti tudi starejši vse bolj pozabljajo. Prizadeval si bom, da ta kraj razvijemo v destinacijo nacionalnega, ne samo občinskega in lokalnega pomena. Poljče naj postanejo središče za ohranjanje spomina na naša žlahtna zgodovinska dejanja in dvigovanje domovinske zavesti.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine