9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

“Lucu v Nedeljcu grozi z rezanjem glav na vrhovnem ne na višjem in okrožnem sodišču.”

»Lucu v Nedeljcu grozi z rezanjem glav na vrhovnem ne na višjem in okrožnem sodišču. Itak, kršenje človekovih pravic je po njegovem vrlina. Kdor se temu upre, ga je treba pospraviti,« je na Twitter zapisala Marjana Novič, žena dr. Milka Noviča.

 

Zapis se namreč nanaša na pisanje Aleksandra Lucuja, ki je v svojem slogu pisanja spet sporočil, kaj razmišljajo v murgelskem štabu glede dogajanja v zadevi Novič.

Spomnimo, da je vrhovno sodišče, ki je ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti dr. Milka Noviča, obsojenega zaradi umora dr. Janka Jamnika, sodbo sodišča prve in druge stopnje v celoti razveljavilo.
Zadevo je vrhovno sodišče vrnilo prvemu sodišču v novo sojenje pred spremenjenim senatom oziroma sodnikom.

Sodba vrhovnega sodiščav zadevi Novič (sodbo si lahko preberete TUKAJ) je nedvomno za okrožno sodnico Špelo Koleta in višje sodnike, Stanka Živiča, Milana Štruklja in Tatjano Merčun, hud udarec. Argumentacija vrhovnega sodišča (poročevalka v zadevi je bila vrhovna sodnica Barbara Zobec) je namreč za omenjene sodnike uničujoča. Pri sojenju so zagrešili toliko kršitev, da se ne gre čuditi žolčnemu zapisu Aleksandra Lucuja v Nedeljskem dnevniku. 

In kakšen »veliki pok iz Murgel« je napovedal sedaj? Takole piše v svojem umotvoru z naslovom »Odkrili so kompaktno skupino tožilcev, sodnih izvedencev in sodnikov, ki so lobirali v ozadju: Razpleta se ozadje oprostilnih sodb«.

Lucu 31. 10. 2018 zapiše: »Se pa utegne prav kmalu zgoditi huda afera v sodstvu, saj na političnih, policijskih in sodnih hodnikih že tečejo informacije o zadnji oprostilni sodbi (oprostitev domnevnega morilca direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika), ki se, kot kaže, še ne bo končala. Odkrili so namreč hudo kompaktno skupino tožilcev, sodnih izvedencev in sodnikov, ki so lobirali v ozadju, skupaj z odvetniki. Na prvem mestu osumljenih za lobiranje pri prirejanju oprostilnih obsodb se bo verjetno znašlo ime dame, ob katerem bodo celo jagenjčki in volkovi obmolknili. Našel se je namreč skesanec, ki je že povedal, za kaj je šlo. O primerih prirejanja razsodb pa se tudi že piše strokovna študija!«

Kaj je Murgelski štab hotel povedati prek Lucujevega zapisa? Da se jim tokrat agenda zares ni izšla?

Zadnje novice

Sorodne vsebine