Vse več strank je za novega ljubljanskega župana podprlo kandidata SDS dr. Anžeta Logarja. Podporo je v imenu stranke Glas za otroke in družine izrazil tudi Aleš Primc.

Logar, ki se je ljubljanskim volivcem predstavil s programom Pozdravimo Ljubljano, ima med strankami vse širšo podporo. Podporo mu je tako na socialnih omrežjih izrazil tudi Aleš Primc v imenu stranke Glas za otroke in družine.

Poslanec SDS je s tem pridobil podporo SDS, NSi, SNS, SLS, Liste Bojana Požarja in sedaj tudi stranke Glas za otroke in družine. Njegova kandidatura uspešno povezuje stranke med seboj. Zdi se, da je tudi strankam dovolj politikantstva. Čas je, da Ljubljana dobi novega župana, ki bo korupcijo preganjal, namesto da je stalno tarča obtožb o korupciji, kot je trenutni župan Zoran Janković.

Predstavili kandidate skupne liste SLS in stranke Glas za otroke in družine za ljubljanski mestni svet

Na današnji novinarski konferenci v Ljubljani so se predstavili kandidati skupne liste SLS in stranke Glas za otroke in družine za mestni svet MO Ljubljana. Nosilec skupne liste Janez Žagar, dr. Jože Osterc, Janez Podobnik, dr. Andrej Umek in Aleks Leo Vest so predstavili ključne poudarke, s katerimi SLS vstopa v kandidaturo za ljubljanske mestne svetnike.

Izpostavili so prizadevanje za to, da za vožnjo po ljubljanski obvoznici ne bi več potrebovali vinjete in da se v Ljubljani za potrebe Ljubljančanov in drugih prebivalcev vzpostavi tržnico in veletržnico z izključno slovensko lokalno pridelano hrano po sprejemljivih cenah. Prizadevali si bodo tudi za to, da bi ljubljanski mestni svet postal prostor spoštljive in odprte komunikacije. Aleš Primc in Polona Naglič pa sta v imenu stranke Glas za otroke in družine izpostavila prizadevanje, da bi Ljubljana postala družinam čim bolj prijazno mesto, da bi v prihodnje posebno pozornost namenili številnim upokojencem in drugim osamljenim ljudem in se zavzela za več rekreacijskih površin v Ljubljani tudi za domače ljubljenčke. Predsednik SLS Marjan Podobnik pa je ob podpori kandidatom in kakovostni celotni listi izpostavil, da si bo skupaj s sodelavci prizadeval, da se SLS odpre mestu in da enako kot s podeželskim SLS zadiha tudi z mestnim pljučnim krilom.

Čeprav je bilo v Ljubljani pod dosedanjim vodstvom župana Zorana Jankovića in njegove ekipe narejenega tudi veliko pozitivnega, SLS – tako kot SDS in NSi – podpira župansko kandidaturo Anžeta Logarja v prepričanju, da lahko dosedanje dobre projekte nadgradi, neoptimalne pa spremeni.