17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Lobiji in “stare sile” znotraj NSi z Janezom Pogorelcem na čelu vztrajno proti Janezu Janši

Janez Pogorelec, visoki izvršilni funkcionar stranke NSi, ki se zelo pogosto medijsko ali na družabnih omrežjih ukvarja z Janezom Janšo, seveda v negativnem kontekstu, in širi svoje prepričanje, da je Janez Janša edina ovira za zmago desnice na volitvah, znova in znova s svojimi objavami v številnih vzbuja dvome, ali je “prodan” član NSi-ja in zakaj je “od rdečih podkupljeni” Pogorelec sploh še v stranki, saj ji dela le sramoto in škodo.

V torek je Janez Pogorelec na svojem Twitter profilu ustvaril anketo, v kateri je zapisal, da “potem ko Janez Janša ni mogel sestaviti vlade in želimo imeti vlado, ostane pa le še spodnja izbira, kaj se vam zdi boljše za Slovenijo?” Podal je dve možnosti: Levosredinske + Levica ali Levosredinske + NSi. Zanimivo je, da je Pogorelec objavil anketo po tem, ko je Matej Tonin, predsednik NSi, že drugič zavrnil sodelovanje v pogajanjih z Marjanom Šarcem. Kot kaže, še kar naprej vodi neko svojo politiko.

Dela Pogorelec levo koalicijo brez vednosti Tonina?

Potem ko se je konec junija Pogorelec sestal s predsednikom SD Dejanom Židanom, o srečanju pa Tonin, kot je sam dejal, sploh ni bil obveščen, in potem ko je napovedal, da se do sestavljene vlade ali do predčasnih volitev ne bo več oglašal na Twitterju, znova povzroča preglavice svoji stranki. Tonin je namreč takrat dejal, da ga nikdar ni pooblastil za pogovore z Židanom. Kot kaže, si je Pogorelec privoščil pogajanja kar mimo pooblastil Tonina in že tu se postavlja vprašanje, ali dela Pogorelec levo koalicijo brez vednosti Tonina. Tudi po zmagi SDS na volitvah je na Twitterju pozval k bojkotu Janeza Janše: “Upam, da bo slovenska politika vzdržala v bojkotu Janše.”

“Pogorelec dela stranki sramoto in škodo”

Da je Pogorelec v sramoto stranki, so mu pod njegovo anketo mnogi očitali. “Ne vem, a sta vidva z Matejem še v isti stranki? O kakšni izbiri govorite? Danes je vaš predsednik že drugič s sklepom zavrnil sodelovanje v pogajanjih … Razen, če niste vi NSi pod B …?!?”, “Ne morem glasovati za opcijo 3, predčasne volitve”, “Ni prave opcije na izbiro. Ponujaš zgolj levo vlado s priveskoma”. Nekateri pa so bili bolj ostri in so ga označili za “od rdečih podkupljenega”.

 

 

Foto: Twitter

A. B./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine