22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore: Hvala vam, da nosite masko, da upoštevate vse varnostne ukrepe in na ta način v dejanjih živite ljubezen do bližnjega.

Ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore se je v poslanici (tukaj) v podporo ukrepov za preprečevanje okužb s koronavirusom zahvalil vsem tistim, ki upoštevajo zaščitne ukrepe in nosijo zaščitne maske. Kot pravi, se z upoštevanjem teh navodil spoštuje delo tistih, ki se z vsemi močmi trudijo, da bi življenje potekalo kolikor toliko nemoteno.

 

“Zahvaljujem se vsem vernikom, ki se zavedajo, kako dragoceno je naše srečevanje pri maši in drugih obredih. Brez te bližine je naše krščanstvo podhranjeno, do neke mere invalidno. Ker veste, da Cerkev živi v občestvu, ste sprejeli tudi nošenje maske. Potolažen sem in pomirjen, ko pridem v različne skupnosti in vidim, da ljudje praktično stoodstotno upoštevate navodila zdravstvene stroke in politike,” je v svoji videoposlanici dejal Zore.

Kot pravi, dobro ve, da je maska marsikomu odveč in da vsi pogrešamo čase, ko se je lahko srečevalo brez nje. Zaveda se tudi, da krožijo mnenja, ki govorijo o nepotrebnosti maske in vseh drugih ukrepov za omejitev možnosti okužbe.

“Pri odnosu do vseh teh mnenj bodimo kristjani med tistimi, ki upoštevajo razum, znanost in strokovnost – in ta nam pravi, da je najboljše zaščitno sredstvo maska in razkuževanje. Nevšečnost, ki nam jo morda povzroča maska, naj bo izraz solidarnosti s tistimi, ki so zboleli, in tistimi, ki se z boleznijo srečujejo pri svojem delu,” je vernike pozval ljubljanski nadškof.

Obenem jih je povabil k okrepitvi molitev in prošenj za vse tiste, ki se spopadajo z boleznijo. Na poseben način naj se Bogu priporoča bolnike in tiste, ki skrbijo zanje, ter prosi za vse umrle. Tudi to oblikuje občestvo med nami, je še poudaril.

Zadnje novice

Sorodne vsebine