10.8 C
Ljubljana
sobota, 15 junija, 2024

(Foto) Ljubljanski kandidati SDS tudi za spremembe v pravosodnem in zdravstvenem sistemu

Stranka SDS je danes predstavila svoje kandidate v ljubljanskih volilnih okrajih. Ti se med drugim zavzemajo za spremembe v pravosodnem in zdravstvenem sistemu ter za spravo, aktualni poslanec Anže Logar, ki znova kandidira v Ljubljani, pa jih je označil kot zmagovito ekipo.

 

Kot je ob današnji predstavitvi pojasnil Logar, je lista kandidatov SDS v Ljubljani uravnotežena tako po spolu kot po izkušnjah, znanju in energiji, ki jo prinašajo v predvolilno tekmo. Zato verjame, da uspeh na volitvah ne bo izostal.

Volivce, ki so na prejšnjih volitvah ostali doma, je ob tem pozval, naj se tokrat udeležijo volitev in namenijo glas stranki, ki lahko prinese spremembe. Ti volivci se morajo po njegovih besedah zavedati, da gre tokrat zares in si Slovenija ne more več privoščiti vlade, ki bo vzdrževala status quo, ampak je treba iti ob bok najboljšim državam.

V Ljubljani bo na listi SDS kandidirala tudi odvetnica Lucija Šikovec Ušaj, ki se za poslanko poteguje, ker želi prispevati k spremembam v pravosodnem sistema. Ker sama pozna nevralgične točke sistema, meni, da bi bil njen prispevek lahko zelo velik. Kot predsednica komisije za varstvo pacientovih pravi pa bi želela pomagati tudi pri urejanju zdravstva. “Mislim, da si zaslužimo zdravstvo, ki nas bo pozdravilo, ne ki nas bo usmrtilo,” je poudarila.

Za poslansko funkcijo se poteguje tudi nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje Mojca Škrinjar, ker kandidira zato, ker jo “boli drugorazrednost”. Poleg tega se ji zdi, da je Slovenija ogrožena, tako demografsko kot kulturno, pri čemer se boji prevlade drugih kultur nad slovensko. Kot je napovedala, namerava delovati na področju izobraževanja in si bo prizadevala, “da mlad človek postane ustvarjalen, inovativen in prodoren”.

Na listi SDS bo v Ljubljani kandidiral tudi Andrej Aplenc, nekdanji politični zapornik na Golem otoku. Kot je napovedal, si bo prizadeval za pravno državo in sodstvo, ki bo uživalo zaupanje ljudi. Zavzemal se bo tudi za spravo, saj meni, da je prihodnost države ključno, da se pravilno osvetlijo zgodovinska dejanja in se konča razdor med ljudmi.

Stranka SDS danes pripravlja tudi druge dogodke v luči predvolilne kampanje. Med drugim bodo zvečer njeni kandidati v Rogaški Slatini pripravili okroglo mizo za gospodarstvenike.

Več o tem si lahko preberite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine