30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Ljubiteljica migrantov Tanja Fajon napadla Orbana kljub njegovi prepričljivi zmagi

Potem ko je madžarski premier Viktor Orban na državnozborskih volitvah doživel zgodovinsko zmago, so se usule čestitke z vseh koncev Evrope, kar kaže na to, da ne žanje odobravanja le pri madžarskih volivcih, ki so mu namenili dvotretjinsko večino, ampak ima tudi podporo tistih, ki se zavedajo pomena varnosti in varovanja evropske kulture in vrednot, ki imajo svoje temelje v krščanstvu.

Evropska poslanka Tanja Fajon se je včeraj pridružila odzivu slovenskih mainstream medijev, ki jim zmaga Orbana ni pogodu, in na družabnem omrežju Twitter zapisala, da sama Orbanu ne more iskreno čestitati. “Orbanova vlada je prevečkrat ravnala protievropsko in skrajno desno. Posebej obžalujem ksenofobne in avtokratske metode, s katerimi je Fidesz med volilno kampanjo še okrepil strah, izključevanje in sovraštvo med ljudmi,” je še dejala.

Odziv Fajonove sicer ne preseneča, glede na to, da je Orban nasprotnik nezakonitih migracij, sama pa je ena vidnejših podpornic prihoda migrantov v Evropo in migrantskih kvot. V preteklosti je izjavila, da so migracije zgodovinsko in globalno vprašanje, in ob tem dejala, da so bile migracije stoletja in vedno pozitivna izkušnja vseh držav, ki so sprejemale migrante.

Skupaj s Kučanom je v Ljubljani pozdravljala migrante

Svojo gorečo pripadnost migrantski politiki je Fajonova izkazala tudi na protestu v podporo migrantskemu centru v središču Ljubljane na Kotnikovi, kjer se je pojavila skupaj z zadnjim predsednikom Komunistične partije Slovenije Milanom Kučanom, ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem ter z drugimi imeni slovenske tranzicijske levice. Vsi podporniki so migrantom, ki so bili na meji z Nemčijo in Avstrijo zavrnjeni, po arabsko izrekli prisrčno dobrodošlico.: “Hvala, da ste tukaj! Mi vas želimo!” Zanimivo pa je, da je bila Fajonova ob napadu na božičnem sejmu v Berlinu, v katerem je umrlo 12 ljudi, nadvse šokirano nad ravnanjem islamskih skrajnežev, čeprav sama zagovarja prihod migrantov v Evropo.

Tudi v Albaniji ima podpornike

Zaradi svojih pogledov je Fajonova priljubljena pri migrantih in zagovornikih migracij, ima pa tudi simpatije v Albaniji, saj se je zavzeto zavzemala za liberalizacijo vizumov za albanske državljane. Eden izmed Albancev je po njej celo poimenoval svoj lokal – Fajon in v njem uredil poseben kotiček, ki je bil poimenovan z besedami: Kdo ne ljubi Tanje Fajon, okrašen pa je tudi s slikami Fajonove.

Zaradi Orbana na Madžarskem ni terorističnih napadov

Fajonovi gre najbrž zelo v nos, da je prav trdna protimigrantska drža Orbana tista, ki je prispevala k temu, da Madžarska ni bila prizorišče terorističnih napadov. Fajonovi gre več kot očitno to v nos in zato Orbanovo politiko označuje kot “ksenofobno”, “avtokratsko” in “skrajno desno”. Njeno zadrego so prepoznali številni kritični uporabniki Twitterja, ki se zavedajo, da Evropa zaradi migracij ni več varna, saj je med migranti prišlo k nam veliko teroristov, ki v mestih z napadi z avti in noži sejejo strah in ubijajo nedolžne ljudi. Poslanec Žan Mahnič je izpostavil, da razume, da Fajonova ne more iskreno čestitati Orbanu, saj je potrebno za iskreno čestitko človeku pogledati v obraz, česar pa Tanja Fajon v tem primeru ne zmore, saj Fidesz ne domuje v ukradeni vili, Orban pa ni pomagal oprati milijarde evrov za teroristični Iran, se ne klanja komunističnim klavcem in Madžare postavlja na prvo mesto.

Varnost je najpomembnejša vrednota in žalostno je, da se tega zavedamo šele v zadnjih letih, ko so se v Evropi pričeli vrstiti teroristični napadi, ki so zahtevali preveč smrtnih žrtev nedolžnih ljudi. Tega ni mogoče prezreti in zelo težko je razumeti, kako je mogoče, da levičarji tako nasprotujejo zagovarjanju politike, ki varnost svojih državljanov postavlja na prvo mesto. Je to mar zločin? Narobe svet.

Zadnje novice

Sorodne vsebine