11.7 C
Ljubljana
četrtek, 29 februarja, 2024

Lista SDS za evropske volitve razkrita, vendar še ne dokončna

Piše: C. R. 

Izvršilni odbor SDS je pripravil predlog kandidatne liste za evropske volitve. Za nosilko liste predlagajo sedanjo evropsko poslanko Romano Tomc, na listi bi nato po predlogu med drugim sledili evroposlanec Milan Zver, podpredsednik SDS Aleš Hojs ter poslanca Franc Breznik in Branko Grims. Kandidatno listo mora sicer zdaj potrditi še svet stranke.

Nekateri mediji so poročali o neuradnih informacijah, da so s kandidatne liste izbrisali Milana Zvera. Izkazalo pa se je, da to ni res.

Ob prej omenjenih kandidatih izvršilni odbor SDS na listo kandidatov predlaga še nekdanjega mariborskega župana in sedanjega predsednika mariborskega odbora SDS Franca Kanglerja, nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za zdravje Alenko Forte, članico podmladka SDS Karin Planinšek in mednarodno sekretarko Slovenske demokratske mladine Zalo Tomašič. V naslednjem mandatnem obdobju bo Slovenija v evropskem parlamentu imela devet poslancev.

Evropska poslanka Romana Tomc se je na družbenem omrežju X stranki že zahvalila za izkazano zaupanje in priložnost. “Kot nosilka liste ju sprejemam z veliko odgovornostjo. Združujemo znanje, izkušnje in modrost ter mlado energijo, zagnanost in nove ideje,” je zapisala. Prepričana je tudi, da je nabor predlaganih kandidatov zmagovalna ekipa za junijske evropske volitve. Predlagana kandidatna lista sicer še ni dokončna, čaka jo še potrjevanje na seji sveta stranke, ki skladno s statutom na predlog izvršilnega odbora določi kandidate in potrjuje listo kandidatov za Evropski parlament. Večjih sprememb, predvsem na prvih mestih liste, sicer ni pričakovati.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine