0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Levice ni bilo na slavnostno sejo ob 30-letnici plebiscita – tudi njim samostojna Slovenija ni intimna opcija?!

Levica je protislovenska, nedržavotvorna, subverzivna, stranka – izpostava svetovnih oligarhov v Sloveniji, dokaz pa so posredovali kar sami, ko se niso pojavili na slavnostni seji državnega zbora ob 30-letnici plebiscita. S tem dejanjem se pridružujejo vsem tistim, ki so rušili slovensko osamosvojitev in jim samostojna in svobodna Slovenija nikoli ni predstavljala intimne opcije.

Medtem ko v slovenskem državnem zboru ni nobene skrajno desne stranke, pa kar nekaj mest v državnem zboru zasedajo poslanci skrajno leve, anarhistične, protislovenske stranke Levica. Prepričani smo, da bodo svoj zagovor imeli zavit v celofan dovolj kompleksnih retoričnih puhlic, da se jih nikomur ne bo dalo v celoti in koncizno brati, toda svoje iskreno stališče do Slovenije in slovenske države so pokazali, ko se niso udeležili slavnostne seje državnega zbora ob 30-letnici plebiscita.

V dejanju jih je ujel tudi poslanec SNS, Zmago Jelinčič, ki je izdajalcem, ker drugače kot izdajalci predstavnikom te stranke ni mogoče reči, namenil naslednji tvit:

 

Ne spoštujejo države, zakaj so sploh še v državnem zboru?
Razumemo, da določenih poslancev ne marajo, razumemo, da se z določenimi poslanci ne želijo kazati drugače kot v sporu, toda odsotnost s take seje pomeni eklatantno nespoštovanje slovenske državnosti, dokaz, da jim njihova nečimrnost pomeni več od slovenske države. Logični niz sklepov bi moral peljati do tega, da ne spoštujejo niti državnega zbora, če ga ne – zakaj so v njem?

Radikalna Levica je na strani tistih, ki jim samostojna Slovenija niti danes ni intimna opcija.

Pomislite. To so izvoljenci, ki imajo za povprečnega Slovenca bajne plače, ki jim jih ne plačuje le jugonostalgični povprečnik, ki voli Levico, temveč vsi slovenski davkoplačevalci, tudi domoljubi. In ob takih dejanjih bi preprosto moral obstajati mehanizem, po katerem bi užaljeni davkoplačevalec lahko dal veto na plačo tem poslancem.

Aleš Ernecl

Zadnje novice

Sorodne vsebine