21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Levičarska Mladina v februarju za propagiranje sovraštva do desnice zaslužila 85 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja

Časnik Mladina je v mesecu februarju v letošnjem letu prejel 85 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja, od tega kar 12 tisoč evrov od javne televizije RTV Slovenija. Javna televizija pa zopet troši davkoplačevalski denar za skrajno radikalno levi medij, ki drugega kot sovraštva do desnice in Janeza Janše ne vidi. Čemu so namenili 12 tisoč evrov za Mladino, smo povprašali tudi RTV Slovenija. Njihov odgovor še čakamo.

Slovenska nacionalna televizija RTV Slovenija se je zopet izkazala s trošenjem davkoplačevalskega denarja. V mesecu februarju so nakazali 12 tisoč evrov za radikalni levi medij Mladina. Zakaj nacionalna televizija ni velikodušna še z drugimi mediji in bi podobno vsoto nakazala Demokraciji, Spletnemu časopisu, Portaluplus in drugim alternativnim medijem, ki so kritično poročali o Šarčevi vladi. Novo mesečno davkoplačevalsko rento za Mladino v vrednosti 85 tisoč evrov je razkril novinar Bojan Požar. “Čisto resno vprašanje za vlado Marjana Šarca? Zakaj je Mladina (v lasti finančnega sklada iz Luksemburga), ta mesec pokasirala več kot 85 tisoč evrov proračunskega denarja, od tega malo več kot 12 tisoč evrov od javnega zavoda RTV Slovenija?” je razkril Bojan Požar.

Mladina je takoj po odstopu vlade pripravila intervju z Marjanom Šarcem z naslovom “Jastoge smo dali na mizo, pojedli pa jih bodo drugi.” V sledeči številki so objavili prispevke Janševa tovarna laži Svetlane Slapšak, Sramota Jožeta Vogrinca, Doktor za mlatenje prazne slame Vasje Jagra, Ustvarjanje družbene resničnosti Sama Uhana in Zgodovinski vzorec Boža Repeta.

A tolk se plačajo takšni intervjuji – takoj po odstopu?! pic.twitter.com/Kp2yFnAQ1I

— BojanPožar (@BojanPozar) February 26, 2020

 

Grega Repovž napisal nova pravila za razumevanje parlamentarne demokracije
Glavni odgovorni urednik Mladine Grega Repovž je v isti številki zapisal članek Varuhi demokracije. V njem je zapisal, da poslanci niso izvoljeni zato, da postavijo vlado. Glede na odmeve posameznih poslancev različnih strank v našem mediju se je hitro ugotovilo, da se je Repovž dokazal s svojim neznanjem osnov parlamentarne demokracije. Nič drugače niso zapisali  zgoraj našteti avtorji, ki se v slovenski javnosti opredeljujejo za izrazito antijanšistične akademike.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine