17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

“Levičarji so znoreli.” Na Twitterju javno grozijo, da bodo likvidirali politične nasprotnike, če še kdaj pridejo na oblast

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

“Ni je države na svetu, v kateri se boš skril in te ne bi našli, ko bo konec oblasti Janše terorista,” je na Twitterju Klemnu Travnu zagrozil Grega brez navedenega priimka. To sicer ni prva grožnja izpod njegovih prstov, vulgarno je napadel tudi mnoge druge – predvsem tiste, ki so blizu stranki SDS. Verjetno si nihče pri zdravi pameti ne želi, da bi tovrstne osebe prišle še kdaj na oblast, poleg tega pa je zaskrbljujoče, da groženj, ki prihajajo z levega političnega polja, nihče ne preganja.

“Levičarji so znoreli. Zdaj javno na Twitterju grozijo, da bodo likvidirali politične nasprotnike, če še kdaj pridejo na oblast! Še en razlog več, zakaj se jim na volitvah tega ne sme dopustiti,” je na družabnem omrežju opozoril Klemen Traven, član nadzornega odbora SDM. S čem naj bi si Traven “zaslužil” te grožnje, iz pogovora ni razvidno. Je pa dejstvo, da Grega, ki si sicer strahopetno ne upa napisati svojega priimka, po družabnem omrežju pogosto seje sovražne in vulgarne besede. Grega je sicer v eni izmed groženj zatrdil, da se ničesar ne boji – a njegova anonimnost seveda kaže na nasprotno.

Ministrici za šolstvo dr. Simoni Kustec je na primer napisal: “Prasica!!! Zapiras dvorane, prepoveduješ treninge sedaj pa “imamo medaljo” ti jo imaš???? Marš in ostani na Japonskem SDS bitch!!!! V Sloveniji pa naj treniramo preko Zuma??? Fuck off.” Predsednika vlade Janeza Janšo je že večkrat označil za terorista, državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve pa je vprašal, na katerih drogah je. Iz zapisov je razvidno, da je anonimni Grega očitno obrtnik, med drugim je stresal jezo, tudi ko je Državni zbor potrdil novelo zakona o financiranju zasebnih šol, “smrt janšizmu,” je takrat zapisal.

Poslancu Branku Grimsu je zagrozil: “Upam da dobiš po gobcu od Ljubljančanov!!! Budala Grimsova.” Spravil se je tudi na Igorja PirkovičaMiloša ČiričaBorisa Doblekarja, Andreja VizjakaBojana Požarja in na Aleša Hojsa ter Mojco Škrinjar. Tudi Žigi Turku je zagrozil: “Ne želi da se srečava na ulici!! Ti meni ne boš govoril kdo je ulicna drhal!! Pazi se!! Ja in nič se ne bojim, kar pošlji mi Hojsovce na vrata.” Opaziti je torej določen vzorec – nadvse ga motijo člani in simpatizerji stranke SDS. Je pa zanimivo, da njegov Twitter profil kljub vsem javnim grožnjam še kar obstaja. Kadar psovke in grožnje prihajajo z levega pola, v Sloveniji očitno ni nobene težave.

Zadnje novice

Sorodne vsebine