18 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

Levica politično obračunava prek trupel

Piše: Matej Markič (Nova24tv)

V času ko se tako Slovenija kot preostali svet spopada z epidemijo koronavirusa in se vlade vseh držav na vso moč trudijo, da bi epidemijo kar se da učinkovito zajezile, pa nekatere politične struje izbruh bolezni izkoriščajo za politične obračune. To se dogaja tudi pri nas, kjer si radikalno leva stranka Levica prizadeva, da bi prikladno izkoristila pandemijo za odstavitev za njihove pojme “skrajno desne” vlade.

Včeraj je v državnem zboru potekala 58. nujna seja odbora za zdravstvo, ki je bila sklicana na pobudo koalicijskih strank SDS, SMC in NSi, predsedovala pa ji je SDS-ova poslanka Anja Bah Žibert. V ospredju same seje je bila razprava o pomembnosti precepljenosti proti covidu-19, ki dejansko predstavlja edino učinkovito rešitev za uspešno zajezitev epidemije, saj gre pri cepljenju za preverjeno in s strani stroke odobreno metodo za zaščito zdravja in življenja posameznikov. Tako je predsedujoča seji že uvodoma opozorila, da moramo pri težavah, zapletih in bolnišničnem zdravljenju v primeru okužbe zaupati uradni medicinski stroki ter jim torej zaupati tudi tedaj, ko pozivajo k čim večji precepljenosti prebivalstva kot učinkovitem ukrepu v boju zoper covid-19.

Foto: posnetek zaslona

Očitno pa v Levici tudi ob življenjsko pomembni problematiki, kot je ščitenje javnega zdravja, ne morejo iz svoje kože in poskušajo na vse možne načine onemogočiti na demokratičnih volitvah izvoljeno 14. slovensko vlado in omalovaževati njene napore za preprečevanje širitve okužb. Tako je poslanska skupina Levice pripravila predlog sklepa, v katerem so želeli odbor za zdravstvo tako rekoč prisiliti v poziv slovenski vladi, naj odstopi, pri čemer pripadniki najbolj skrajne slovenske stranke dejansko mislijo, da bi bili v tem primeru avtomatično vzpostavljeni pogoji za učinkovito precepljenje populacije in konec epidemije.

Dobrobit in gmotno stanje “navadnih smrtnikov” jim je drugotnega pomena
A več kot očitno je, da kaj takega Levici ni v interesu; spomnimo, da se je več petkovih shodov udeležilo tudi več njihovih članov in poslancev, med drugim tudi primitivni poslanec Miha Kordiš. Na omenjenih shodih se je večkrat neodgovorno zbralo tudi po več tisoč ljudi, na t. i. “vseslovenski vstaji” 28. maja letos (ki se ji je poleg več opozicijskih poslancev pridružilo tudi pet sindikalnih central in več civilnodružbenih organizacij), pa naj bi se zbralo celo več kot deset tisoč ljudi, vse to pa navkljub jasnim opozorilom celotne zdravstvene stroke, ki je že od razglasitve epidemije opozarjala ljudi, naj se izogibajo udeležbam na množičnih dogodkih, saj se virus na ta način le še bolj širi.

Foto: posnetek zaslona

Levica pa (neposredno in prek svojih podivjanih simpatizerjev) ni bila samo v prvih vrstah na ulicah, temveč je delo vlade in lajšanje epidemije poskušala onemogočati tudi z odločnim nasprotovanjem protikoronskim paketom pomoči (tj. zakonskim svežnjem, ki jih je vlada sprejela med pandemijo koronavirusne bolezni z namenom soočanja z izzivi in posledicami epidemije v državi). Vlada je do danes sicer sprejela že devet obsežnih protikoronskih paketov pomoči (zadnjega – devetega – so sprejeli 7. julija letos), pri glasovanju o njihovi implementaciji pa so se za največje nasprotnike njihovega sprejetja izkazali ravno poslanci Levice, ki so bili v primeru odločanja o prvem, tretjem, šestem in sedmem paketu celo edini člani opozicije, ki so glasovali proti njihovemu sprejemu in to kljub zajetnim finančnim olajšavam, ki so jih ti nudili delavcem, družinam, malim podjetnikom in samozaposlenim, torej ravno skupinam prebivalstva, za katere se Levica deklarativno najbolj zavzema. A očitno je, da je dobrobit in gmotno stanje “navadnih smrtnikov” drugotnega pomena in ima prednost povzročanje kaosa in težav, vse pa zgolj z namenom, da se kar najbolj očrni trenutna slovenska vlada, pa četudi ta dela bistveno bolj v interesu ljudi od Levice, ki je imela skoraj eno leto in pol de facto status nadkoalicijske stranke, pa ni bilo od njihovega dela tedaj nikakršne koristi.

Sorodne vsebine