10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Kandidat za župana Medvod Leon Merjasec – podjetnik, prostovoljni gasilec, lovec in čebelar

Predstavljamo vam Leona Merjasca, letošnjega kandidata za župana občine Medvode, kjer kandidira s podporo občinskega odbora SDS Medvode.

 

Življenjska pot Leona Merjasca se je začela v Ljubljani, kjer se je rodil leta 1969. Že vse življenje živi v občini Medvode, v Zgornjih Pirničah je preživel otroštvo, sedaj pa z ženo in dvema sinovoma živi v Spodnjih Pirničah.

Po končani poklicni lesarski šoli v Škofji Loki si je izkušnje najprej začel nabirati v podjetju Jelovica Škofja Loka, kmalu po osamosvojitvi Slovenije pa se je odločil za samostojno podjetniško pot in odprl lastno mizarsko delavnico.

Kljub temu, da je bil polno zaposlen z vodenjem podjetja, se je ob delu stalno izobraževal. Želja po novih znanjih ga je pripeljala do tega, da je končal šolanje za lesarskega tehnika in ob tem pridobil tudi naziv mizarskega mojstra. Takoj po pridobitvi srednje šolske izobrazbe se je odločil, da bo šolanje nadaljeval na Višji šoli za gozdarstvo in lovstvo, ki jo je v letu 2013 tudi uspešno končal in pridobil naziv inženir gozdarstva in lovstva. Višja šola za gozdarstvo in lovstvo je bila za Leona pravzaprav logično nadaljevanje njegove življenjske poti, saj je vsem poznan kot velik ljubitelj narave, še posebej gozdov. Zaradi zdravstvenih težav je kasneje prenehal z mizarsko obrtjo in se nato zaposlil v podjetju, kjer je zadolžen za področje svetovanja s področja gozdarstva.

Prav tako je že več kot 35 let prostovoljni gasilec. Sodeloval je v številnih intervencijah in za svoje delovanje na področju gasilstva prejel več priznanj. Je tudi lovec, v matični lovski družini mu je zaupano skrbništvo koče Lovskega društva Šmarna gora. Prav tako je tudi zagret čebelar, ki pri svojem čebelarjenju prideluje med izključno na ekološki način. To je njegov moto, saj se dobro zaveda, da je le ekološko pridelani med tisto »ta pravo«. Želja po dodatnih znanjih na področju čebelarstva ga je pripeljala do tega, da je opravil tudi strokovni izpit pri Obrtno podjetniški zbornici in pridobil strokovni naziv čebelarski mojster.

Leon Merjasec je trajno zavezan izročilu slovenske pomladi. Od leta 2008 je zelo aktiven član Slovenske demokratske stranke, že nekaj časa tudi vodi občinski odbor v Medvodah. Občinski odbor ga je, na podlagi njegovega dosedanjega dela, tudi predlagal za kandidata za župana na prihajajočih lokalnih volitvah. V dosedanjem mandatu je bil tudi občinski svetnik v Medvodah, kjer je s svojim delom je dokazal, da se s sodelovanjem in poštenim delom da doseči marsikaj in s tako politiko bo nadaljeval v prihodnjem mandatu, v korist vseh občank in občanov Medvod, pri čemer med prednostne načrte uvršča naslednje projekte:

 • nadaljevanje izgradnje kanalizacije, ki je v teku
 • dokončanje komasacije kmetijskih zemljišč (Hraše, Moše, Smlednik)
 • novi projekti: izgradnja kanalizacije na obrobju občine – rastlinske čistilne naprave (vas Dol), priključitev KS Smlednik na kanalizacijo v Trbojah, izgradnja novega gasilskega doma v Zg. Pirničah, izgradnja nove obvozne poti – cesta ob Bošnici (dostop do OŠ Pirniče in vrtca), cesta v Žlebe, izgradnja kolesarskih poti, prestavitev plinske postaje iz sotočja, prestavitev železniške postaje tovornega prometa, ureditev funkcionalnih zemljišč med bloki, podelitev koncesij v zdravstvu in lekarni
 • ustvarjanje ugodnih pogojev za razvoj podjetništva, kmetijstva in turizma, še zlasti družinskih turističnih podjetji
 • pomoč turizmu z namenom pridobivati dodatne prihodke občini in nova delovna mesta
 • ustvarjanje ugodnih pogojev za delo gasilskih, športnih, kulturnih društev, glasbene šole ter knjižnice
 • odprto sodelovanje z vodstvi krajevnih in vaških skupnosti
 • spodbujanje lokalnih pridelovalcev hrane
 • pridobivanje sredstev iz evropskih kohezijskih skladov
 • pomoč socialno šibkim, še zlasti najmlajšim in starejšim
 • gospodarno delovanje občine

Geslo njegove kandidature je ZA VAS, saj se zaveda, da je v službi občanov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine