7.4 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Lenart: V obratu z odpadki požarna straža, v torek shod

Potem ko so gasilci ponoči pogasili požar v sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu, na prizorišču ostaja požarna straža. Pogorišče bodo gasilci prostovoljnih gasilskih društev nadzorovali vsaj do torka. Takrat bo pred vhodom v podjetje v organizaciji civilne iniciative potekal tudi shod proti nadaljnjemu obratovanju sortirnice.

 

“Vabimo vas na shod vseh Lenartčanov in okoliških prebivalcev za zdravo in varno okolje! Pridite in se nam pridružite, če vam je mar za okolje, v katerem živimo. Smeti, ki jih vozijo tovornjaki s polnimi prikolicami, in ki ogrožajo naše zdravje, v takem obsegu nimajo kaj za delati v industrijski coni,” je zapisano na Facebook strani Civilne iniciative Narava Slovenskih goric.

Shoda – začel se bo ob 7. uri – se bo udeležil tudi župan Občine Lenart Janez Kramberger, ki je danes pristojne pozval k ustavitvi delovanja sortirnice odpadkov podjetja Salomon v Lenartu. “Bil sem povabljen na shod in se ga bom udeležil. Strinjam se, da ni prav, da nekdo za svojo dejavnost ne skrbi tako, kot je treba,” je župan danes povedal za STA.

Spomnil je na oba požara, do katerih je v manj kot enem tednu prišlo v obratu z odpadki – prvi se je zgodil v nedeljo, drugi pa v petek, le nekaj ur po obisku okoljskega ministra Simona Zajca. Kramberger je povedal, da so zadnji požar gasilci gasili vse do 1. ure danes zjutraj. Po poročanju Radia Slovenije sta se pri tem dva gasilca lažje poškodovala.

Medtem ko je v času nedeljskega požara deževalo in se dim ni širil, pa so bile v petek razmere drugačne – vreme je bilo lepo, dim se je dvignil, smrdelo je po skurjeni plastiki, je še dejal župan. Do jutra so se razmere sicer umirile.

Zadnje novice

Sorodne vsebine