16.6 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Lažem »humanitarke« Nataše Švikart, ki je ogoljufala bolnega Gala, ni videti konca! Preberite, kako je naplahtala družino iz Bele Krajine!

Pred časom smo objavili, da je kar se tiče zbiranja denarja za Gala, preveč nejasnosti. Ko se je izkazalo, da je Nataša Švikart predsednica Mausa, s humanitarnega računa meseca julija vzela 30 tisočakov.

Razlog naj bi bil, ker je želela rešiti svoj stanovanjski problem. Galovi mami Nataši Vrbnjak je dala podpisano izjavo, v kateri piše, da bo denar v najkrajšem možnem času vrnila. Galova mamica je prepričana, da je znesek denarja, ki si ga je prilastila oz. po besedah Švikartove izposodila, zagotovo višji. »Bojim se tudi, da lahko pozabimo na denar, ki ga je zbirala naokoli v škatlah.«

Tudi z višino tega denarja ni bila nikoli seznanjena. »Stanje bi mi zagotovo morala prikazovati sproti, ne pa sedaj na koncu. Denar, ki mi ga dolguje, po njenih besedah gre za 29 tisočakov, kolikor smo preračunali mi, gre zagotovo za 34 tisoč evrov ali več, naj bi mi po podpisanem vrnila v najkrajšem možnem času. Za nekatere medije je dejala do konca oktobra, za druge do konca novembra,« pišejo Slovenske novice.

Sicer pa afera, po pisanju Slovenskih novic dobiva nove razsežnosti. Omenjena humanitarna organizacija je namreč ponudila pomoč tudi sestrama Staniša iz belokranjske vasice Male Rodine, le streljaj od Črnomlja, ki sta po smrti staršev podedovali kredite in dolgove, zato se komaj prebijata iz meseca v mesec. Tudi ta denar naj nebi nakazala na račun sester Staniša. »Ena družina v hudi, hudi stiski. Ne dovolimo, da bi bili otroci lačni, goli in bosi!!! Prosimo, pomagajte. Tudi tako, da delite ta post! Vnaprej hvala!« Se je glasil dopis za družino. in še pripis, račun društva Maus za donacije.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine