0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

KUL? Mandatarski kandidat Damijan ob državni službi od državne agencije pobiral še šest tisoč evrov mesečno, kar so problematizirali celo na Mladini

Mandatarski kandidat – pod parolo KUL promovirajo Luka Mesec (Levica), Tanja Fajon (SD), Marjan Šarec (LMŠ), ki v javnem sektorju zaposlenega tudi dodatno plačuje, in Alenka Bratušek (SAB) – Jože P. Damijan je zverziran v polnjenju svojih žepov s proračunskim denarjem.

 

Marca leta 2011 je novinar Borut Mekina v tedniku Mladina, katere urednik je bil že takrat Grega Repovž, pisal o Damijanovem odlično plačanem poslu državno agencijo, ki ga je dobil ob redni službi na ljubljanski ekonomski fakulteti. Če strnemo Mekinin zapis, posnetek strani objavljamo v zgornji galeriji, je Damijan, katerega plačo na državni fakulteti je Mekina ocenil na 2.000 evrov neto, leta 2009 s poslom za Agencijo za pošto in elektronske komunikacije (APEK) mesečno služil še po 6.000 proračunskih evrov na mesec. Za analizo storitev mobilnih operaterjev.

Skupaj jih je v nekaj mesecih za poročilo, dolgo 30 strani, bruto zaslužil 47.390 evrov. Mekina pa je preračunal, da je Damijan za tipkano stran poročila zaslužil neverjetnih 1.500 evrov. Ob tem pa je Mekina zapisal še: “Kot izhaja iz navedenih virov v študiji, Damijan modela dejansko ni izdelal. Model, tudi zapisana formula, je opisan in objavljen na spletni strani Mednarodne telekomunikacijske zveze, kjer si lahko vsak posname t. i. toolkit za nacionalne agencije.”

Vsekakor pa je zanimiv zapis istega avtorja o isti osebi za isti medij, še vedno je urednik Grega Repovž. Na naslovici Mladine, ki je izšla pred mesecem in pol, sredi oktobra 2020, je portret istega javnega uslužbenca, profesorja ljubljanske ekonomske fakultete Damijana.

Le da je virtuoz pri služenju proračunskega denarja na svoje zasebne račune tokrat protagonist članka, pod katerim je podpisan Mekina, nosi pa naslov “Upanje.” Ali je naslov zapisal Mekina ali Repovž, ne vemo, si pa lahko posnetek stvaritve ogledate na posnetku.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine