9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Kučan priznal, da je bila kuverta namenjena očetu njegovega vnuka – torej jo je nesel Branimirju Štruklju

“Spoštovano uredništvo, kuverta je bila namenjena očetu mojega vnuka, s katerim sem se dobil v tamkajšnjem lokalu,” piše v sporočilu, ki ga je danes poslal Milan Kučan, upokojenec z najvišjo mesečno pokojnino v državi, vsak mesec 4.779 evrov. Nekdanji predsednik republike je tako odgovoril na vprašanji, ki ju je prejel včeraj in ju objavljamo v celoti.

Naš vir, ki je posnel fotografije, je sicer prepričan, da je Kučana v prostore ministrstva videl vstopiti in izstopiti pri zadnjem vhodu, zato nekatere informacije že od včeraj preverjamo pri ministrstvu za infrastrukturo, ki ga vodi predsednica stranke SAB Alenka Bratušek, vendar zaenkrat pojasnil še niso poslali. Po objavi posnetkov Kučana s kuverto pod njenimi vrati smo sicer prejeli številne informacije, kaj naj bi se dogajalo. Nekateri trdijo, da se Alenka Bratušek nadeja tretjemu krogu iskanja mandatarja, v katerem naj bi se bila pripravljena “dati na razpolaganje”. 

Kučan je sicer tudi na zadnji letošnji ponedeljek, na dan, ko je Marjan Šarec odstopil kot predsednik vlade, ko so ga predstavniki medijev opazili v bližini parlamenta, komuniciral domače zadeve. Takrat je najprej dejal, da sploh ne ve, kaj se dogaja, ker “Nisem bil doma, sem šele prišel v Slovenijo in moram ugotoviti, kaj sploh je.” Potem pa je na vprašanje, kje je bil, obrnil ploščo in dejal: “Doma.” Pogovoru lahko prisluhnete na posnetku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine