7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Koroški kandidati SDS za boljšo infrastrukturo in mladim dostopna stanovanja

Koroški kandidati za poslance iz vrst SDS Andrej Breznik, Aleš Logar in Andraž Koželnik so na današnji predstavitvi v Dravogradu izpostavili nujnost čimprejšnje izgradnje avtoceste na Koroško in obnove obstoječih cest. Med drugim so se v skladu s strankinim programom zavzeli tudi za to, da se mladim družinam omogoči ugodnejši nakup stanovanj.

 

Podjetnik s 30-letnimi izkušnjami v obrtništvu Andrej Breznik se bo, če bo izvoljen za poslanca, zavzemal za davčno razbremenitev gospodarstva in zagotovitev primernih delovnih mest za mlade, da bi se ti po končanem šolanju vračali na Koroško.

Breznik je kot predsednik vaške skupnosti Pameče-Troblje z območja slovenjgraške občine poznan tudi iz javno izražene podpore prizadevanjem starih staršev dveh dečkov iz Velenja, ki so ju proti volji starih staršev namestili v rejništvo. “Za vstop v politiko sem se odločil tudi zato, da se kaj takšnega ne zgodi več,” je dejal Breznik, ki na listi SDS kandidira v Mislinjski dolini.

Kandidat SDS v Mežiški dolini Aleš Logar, ki trenutno opravlja delo direktorja ravenskega Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, je kritičen do centralizacije Slovenije, a je prepričan, da lahko z aktivnejšim, bolj pozitivnim in bolj povezovalnim pristopom tudi Koroška pridobi več sredstev za različne projekte. Zavzemal se bo za izgradnjo centrov skupnostnih storitev, davčno razbremenitev delavcev, ki se vozijo na delo v Avstrijo, glede okoljske sanacije Zgornje Mežiške doline pa meni, da je treba zdajšnji odlok nadgraditi v zakon za okoljsko sanacijo.

V Dravski dolini za poslanca kandidira 30-letni zgodovinar iz Brezna Andraž Koželnik, ki je prepričan, da prebivalci Zgornje Dravske doline znajo poskrbeti zase, kolikor je v njihovih močeh, a od države pričakuje, da poskrbi za kakovost življenja teh ljudi na obrobju države. Zato se med drugim zavzema za varne in sodobne cestne povezave, finančno razbremenitev kmetij in spodbujanje turizma.

SDS danes organizira še nekatere druge dogodke po državi. V Tolminu bo drevi ob 20. uri pogovorni večer o bančni luknji in delovanju paradržavnih struktur, na katerem bosta sodelovala poslanec SDS Anže Logar in ekonomist Rado Pezdir.

Zadnje novice

Sorodne vsebine