8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Koritnik odstopil z mesta direktorja Termoelektrarne Šoštanj

Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Arman Koritnik je odstopil s položaja. Kot so v Tešu pojasnili za STA, se je za predčasno končanje mandata, ki bi se mu iztekel v letošnjem letu, odločil iz osebnih razlogov. Spletni portal Siol pa poroča, da nove službe ne bo našel v Holdingu Slovenske elektrarne (HSE), ampak v zasebnem sektorju.

Koritnik bo delo, kot so še pojasnili v Tešu, opravljal do primopredaje, ime njegovega naslednika pa še ni znano. Za Siol je dejal, da vzrok za njegov odhod niso nesoglasja s Holdingom Slovenske elektrarne (HSE). “Odločitev sem sprejel zaradi drugih izzivov,” je pojasnil.

Da je Koritnik odstopil iz osebnih razlogov, so potrdili tudi v HSE, od koder so sporočili, da bo Teš vodil še do konca februarja, medtem pa termoelektrarna deluje nemoteno. “Teš je pomembna družba v skupini HSE in aktivnosti za imenovanje novega direktorja že aktivno potekajo,” so dodali.

Koritnik je štiriletni mandat na čelu termoelektrarne začel 1. decembra 2015, ko je na tem mestu nasledil Matjaža Eberlinca. V javnosti je v času njegovega vodenja Teša odmevala predvsem poteza, ko se je aprila 2016 na tretji dan splošne stavke v energetiki zaprl v komandno sobo, da bi preprečil omejevanje proizvodnje ali celo izklop Teša.

Pred vodenjem Teša je Koritnik deloval na področjih finančne sanacije podjetij, optimizacije poslovanja in poslovnih procesov, reorganizacije in uvajanje informatizacije v poslovanje, priprave strateških poslovnih načrtov, motivacije ključnih kadrov, uvajanja nematerialnega nagrajevanja za doseganje visoke motiviranosti zaposlenih in globalnega marketinga.

Zadnje novice

Sorodne vsebine