22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Kordiš se je znesel nad vodstvom Levice: V zrak ste pognali 100 tisoč evrov!

Piše: Moja Dolenjska

Levica je na nedeljskih volitvah znova ostala brez sedeža v Evropske parlamentu. Celotna stranka je zbrala le nekaj več glasov, kot jih je sama s preferenčnimi glasovi zbrala Zala Tomašič iz SDS, in bila tako poleg Gibanja Svoboda ena večjih poraženk volitev.

Rezultat je razburil predvsem poslanca Levice Miho Kordiša, ki vodstvu očita, da je v zrak pognalo 100.000 evrov. “30.000 glasov za kampanjo, v katero je šlo 100.000 evrov, je poraz. Večji, kot šok iz zadnjih parlamentarnih volitev, kjer so bili na delu veliko močnejši zunanji dejavniki. Toliko denarja vržeš v volitve samo, če greš po mesto v EU parlamentu. Nima smisla tiščati glave v pesek, razlagati o ‘stabilni podpori’, pleteničiti o fantomskem taktičnem glasovanju in se tolažiti z odstotki,” je zapisal na Instagramu.

Svoje mnenje je nato še dodatno utemeljil: “Lahko kar v številkah. 3,3 evre na glas je z naskokom najdražji volilni rezultat. SDS je porabil 1 evro na glas, GS 1,7 evra, NSi 2 evra, Vesna 0.71 evrov. Poleg tega so se druge parlamentarne stranke večinoma držale nazaj glede na svoje zmožnosti in mislijo na parlamentarne volitve. Levica je šla v tekmo z vsemi možnimi viri. Če je bilo sedaj razmerje med vloženimi sredstvi Levice in etabilirane sredine 1:2 ali 1:3, bo na DZ volitvah 1:10, kar se bo krepko poznalo tudi na volilnem rezultatu.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine