1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Kontradiktorni poslanec Koprivc: Kako lahko ponosni naslednik komunistov zagovarja svobodo, ki jo je njegov oče grobo omejeval?

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Brez vode ni svobode!” je življenjska modrost, ki jo je tokrat izustil poslanec Socialnih demokratov Marko Koprivc, ki se sicer razglaša za ponosnega naslednika komunistov. Spomnimo, da sta si komunizem in svoboda povem nasprotujoča si pojma, saj so jo komunisti grobo omejevali ter kršili človekove pravice. Koprivc pa je z akcijo Socialnih demokratov ponovno izpadel neverodostojen, saj je bil njegov oče v času trdega socializma preverjen partijski kader, ki je v medijih skrbel za propagando oblasti. Takrat svoboda medijev ni obstajala, svobodomiselne ljudi pa so preganjali in zapirali.

Ponosni naslednik Zveze komunistov Marko Koprivc je znova opravičeval svoje poslansko mesto v državnem zboru, kot se zdi, precej klavrno. Slika je seveda popoln absurd. Na njej z roko kaže na Ljubljanico, ki naj bi zanj simbolizirala nekakšno “svobodo”. Ljubljanica bo tam še dolgo po tem, ko ga ne bo več na svetu, prav tako vse druge vode v Sloveniji, ki jih ščiti ustava. Nihče mu jih ne bo ukradel, če se tega boji.

To je sicer nekako tako bedasto, kot bi se fotografiral pred zaporom na Dobu in zraven dopisal “Smrt fašizmu, svoboda narodu!” Ali pa denimo s kitajskimi delavci na riževih poljih v ozadju s pripisom “Delo osvobaja!” Lahko pa bi na tiskovnih konferencah svoje stranke, na katerih se preprečuje vstop novinarjem naše medijske hiše, izobesil napis “¡No pasarán!”, kar bi še nekako ustrezalo stvarnosti.

Oče Jak Koprivc skrbel, da se v medijih ni znašlo nič svobodomiselnega
Najbolj absurdno pa je dejstvo, da Koprivc “svobodo” prodaja kot nekdo, ki se ima za ponosnega naslednika Zveze komunistov. To je tako, kot bi Udbo razglašal za humanitarno organizacijo ali pa Goli otok za izjemno priljubljeno letovišče, v katerem rednih obiskovalcev še pozimi ne zmanjka. Spomnimo tudi, da je bil njegov oče Jak Koprivc zvest partijski kader in urednik časopisov, ki je seveda skrbel za partijsko linijo medijev. Bil je torej propagandist v časih, ko oblasti niso dovoljevale mnenjskega pluralizma, nasprotnike, torej svobodomiselne ljudi, pa se je preganjalo in zapiralo.

Jak Koprivc (Foto: Delo)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine