12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Konsolidacija stranke DeSUS: Predlogi za odvzem pooblastil predsedniku Karlu Erjavcu in poziv k odstopu!

Piše: Domen Mezeg (Nova24TV)

Med člani stranke DeSUS narašča nezadovoljstvo z njenim vodenjem. V Terenskem odboru Videm so tako predlagali Svetu stranke, da odvzeme pooblastila predsedniku Karlu Erjavcu, za vodenje stranke ter še predlagali ter ga pozove k odstopu. V Občinskem odboru Vrhnika pa so izrekli podporo sodelovanja svojih poslancev v koaliciji in podporo svojemu ministru Jožetu Podgoršku. 

V stranki DeSUS narašča nezadovoljstvo nad delom predsednika stranke Karla Erjavca. V svojem pismu, ki se nanaša na konsolidacijo stranke, so uvodoma zapisali, da so “vse kar danes imamo, ustvarile generacije, ki so delale pred nami, vse, kar bomo imeli jutri, ustvarjajo generacije, ki delajo danes.” Kot še navajajo “V to verjamejo v DeSUS-u in s tem zastopajo vse generacije.” Prepričani so še, da živimo od rezultatov ustvarjalnega dela. To so po njihovem prepričanju temelji humane družbe, na katerih stojijo ali padejo osnovni stebri države. Kot so ob tem še prepričani, je stranka DeSUS je izgubila temeljne principe političnega vodenja, zato jo želijo konsolidirati, a jo v resnici razdvajajo.

In čeprav želijo izboljšati status slovenskih upokojencev pa bežijo od struktur odločanja. Kot še navajajo, je Terenski odbor DeSUS Videm na redni seji, po temeljiti razpravi, sprejel, da se Svetu stranke predloži sklep, da se predsedniku stranke “odvzame pooblastila za vodenje stranke upokojencev in ga pozove k odstopu”. Obenem so Svetu stranke še predlagali, da se predsedniku stranke izreče nezaupnico. V občinskem odboru DeSUS Vrhnika, pa so uvodoma zapisali, da “s skrbjo spremljajo dogajanje v stranki po izstopu iz vlade in nesoglasja med vodstvom stranke in poslansko skupino”. Prav zato so sklicali izredno sejo.

Izvršni odbor DeSUS Terenskega odbora Videm zahteva odstop Karla Erjavca. (Foto: DeSUS)

V vrhniškem odboru so se uprli – zahtevajo nadaljevanje sodelovanja z vladno koalicijo
Kot še navajajo, je bila “podlaga za razpravo pismo MO DeSUS Ljubljana predsedniku stranke Karlu Erjavcu, ki je bilo objavljeno v medijih.” Ob tem so v pismu še navedli, da v sprejetem sklepu ostro obsojajo nespoštovanje aktov stranke. Glede tega so po razpravi sprejeli sklep, da podpirajo svoje poslance v želji, da tudi v prihodnje sodelujejo s koalicijo premierja Janeza Janše z namenom izvajanja strankinega programa ter podpirajo svojega dosedanjega kmetijskega ministra Jožeta Podgorška, pri nadaljnjem opravljanju njegovega ministrskega dela.

Občinski odbor DeSUS Vrhnika izrekli podporo svojim poslancem, v želji njihovega nadaljnjega sodelovanja v vladni koaliciji ter izrekajo tudi podporo njihovemu ministru Jožetu Podgoršku. (Foto: DeSUS)

Kot so še prepričani je takšna odločitev nujna, saj gre za pomembno obdobje boja s pandemijo ter priprav na predsedovanje EU, zato bi morale med seboj sodelovati vse parlamentarne stranke. Ob tem še apelirajo na predsednika in vodstvo stranke, da upoštevata predlagane sklepe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine