6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Konfederacija sindikatov javnega sektorja s pamfletom nad ministra Hojsa!

Konfederacija sindikatov javnega sektorja je danes v izjavi za javnost napadla ministra Hojsa. V izjavi so ostro obsodili “pritiske, ki jih nad uslužbenci policije in člani Policijskega sindikata Slovenije že več mesecev izvaja minister za notranje zadeve Aleš Hojs”. Izpostavili so blatenje v medijih, podtikanja in javne žalitve ter ministru očitajo, da ne daje teže socialnemu dialogu. Izjava je žal bila podobnejša pamfletu kot resni, dobromisleči izjavi za javnost.

Konfederacija sindikatov javnega sektorja je v današnji izjavi za javnost ostro napadla ministra Hojsa in zoper njega izrazila vrsto neutemeljenih obtožb, zaradi česar se nam imenovanje njihove izjave za javnost zdi smiselno imenovati pamflet.

Obtožbe, ki so jih izrazili zoper ministra Hojsa:

1. Blatenje v medijih.

2. Podtikanje in javne žalitve.

3. Pritiski nad uslužbenci policije in člani Policijskega sindikata Slovenije.

4. Nobene teže socialnemu dialogu.

Ministru poleg omenjenih obtožb očitajo “nedostojno manipuliranje z informacijami in poskus politizacije delovanja Policijskega sindikata Slovenije s ciljem, da bi se razvrednotilo njegova prizadevanja, usmerjena izključno v zaščito sindikalnega članstva pred kršitvami iz delovnega razmerja in protipravnimi ravnanji delodajalca” in še zlasti, da je zlonamerno etiketiral, ko je Policijskemu sindikatu očital politično opredeljenost.

Ali so pri tem podali kakšne dokaze? Ne, nadaljevali so s svojim pamfletom, kot lahko njihovo izjavo imenujemo, ker vsebuje zgolj cel kup trditev v podporo njihovi obtožbi Hojsa – in nobenih dokazov:

“Policisti po zakonu ne smejo biti člani političnih strank, lahko pa sodelujejo pri aktivnostih, ki so usmerjene k skupnim interesom lokalnega prebivalstva, Policijski sindikat Slovenije pa združuje interese članstva ne glede na njihovo zasebno prepričanje in vrednote.”

In še:

“Policijski sindikat Slovenije je zaupanja vredna, nepolitična, neodvisna in samostojna interesna skupina, ki ščiti in varuje pravice vseh policistov, uradnikov in strokovno tehničnih delavcev v ministrstvu za notranje zadeve z organoma v sestavi.“

In potem manipulativni poskus enačenja Policijskega sindikata s policisti samimi oziroma policisti kot posamezniki:

“Policisti so javni uslužbenci, ki so zavezani k spoštovanju vladavine prava, človekovih pravic in svoboščin ter so predani zagotavljanju varnosti državljanov in države, tudi za ceno lastnega življenja. Policisti trdno verjamejo, da država ne more biti last politične ali druge podobne elite, ampak da je država ‘last’ vseh državljanov (…), zato je načelo enakosti pred zakonom tudi eno od ključnih načel policistov pri njihovem vsakodnevnem delu na terenu (…).”

Na žalost obstaja jasna evidenca, da njihove ideološke puhlice ne držijo in v to se lahko sami prepričate v članku na našem portalu, do katerega povezavo smo objavili zgoraj (Policijski sindikalist Kocbek je podžupan in občinski svetnik SD – glej zgoraj). Če so člani sindikata lahko člani strank, potem je možno, da so sindikati de iure politično opredeljeni, če so lahko de iure politično opredeljeni, potem so lahko de facto politično opredeljeni, če so lahko de facto politično opredeljeni, ne more veljati kot pritisk nanje, žalitev, blatenje in žalitev, če se to javno pove.

Če pa Konfederacija sindikatov verjame, da bi to moralo ostati zasebno ali da bi se celo moralo tolerirati, iz tega sledi, da bodisi navkljub temu verjamejo v objektivnost policijskih sindikalistov, kar skoraj zagotovo ne, bodisi zagovarjajo, da je to treba tolerirati. Če pa zagovarjajo, da je to treba tolerirati, da nihče ne sme izpostaviti, da policijski sindikalisti niso politično neopredeljeni in da to vpliva na njihovo delo, zagovarjajo, da davkoplačevalec mora plačevati in ničesar ne sme vprašati. Sindikati se nareč očitno ne zavedajo sledečega: v liberalni demokraciji minister ni pozicija moči, ampak predstavnik ljudstva. Prepovedati ministru, da kritizira politično opredeljenost institucije, ki bi, kot sami pravijo, morala biti politično neopredeljena, vendar ni, pomeni prepovedati davkoplačevalcu, da sprašuje kam, komu in zakaj gre njegov denar.

Aleš Ernecl/Nova24TV

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine