17.1 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

Komentarji na govor Tanje Fajon: Blatenje domovine in plejada laži na mednarodnem parketu je nova sramota Fajonove

Piše: C. R., L. B.

Po razvpitem govoru evroposlanke iz vrst SD Tanje Fajon ob obisku slovenskega premierja Janeza Janše v evropskem parlamentu smo zbrali še nekaj odmevov iz vrst notranje politike.

Kot nam je dejal poslanec SDS Dejan Kaloh, je premier Janša politik »besed s težo, ki jim vedno sledijo dejanja, ki vodijo k zastavljenemu cilju«»Takšen je bil tudi njegov vizionarski nastop v Strasbourgu ob predstavitvi prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu EU,« nam je dejal. Po njegovem mnenju je Tanja Fajon antipod premierja Janše in temu primeren je bil tudi njen nastop na plenarnem zasedanju EP v Strasbourgu. »Anti-slovenski in v domeni priklona Kidriču. Blatenje domovine in plejada laži na mednarodnem parketu je nova sramota Fajonove,« je povedal.

Podobno meni tudi Branko Grims»Nastop Tanje Fajon je dokazal, da je levičarstvo v bistvu religija laži in sovraštva. Odpira vprašanje, koga iz Slovenije pošiljamo v institucije Evropske Unije. Tam bi potrebovali ljudi, ki bi se borili za Slovenijo, za vrednote; za Evropsko unijo, ki bi spoštovala različna mnenja ter gradila na največjem bogastvu, ki ga premore: evropskih narodih in njihovih kulturah, nacionalnih državah, tradicijah narodov, na krščanskem izročilu, ki je v resnici temelj Evrope. Tanja Fajon je dokazala, da ni prav nič od tega in ni dostojna funkcije, ki jo opravlja. Kdor v tujini ob tako izjemnem dogodku, kot je za Slovenijo začetek vodenja Evropske Unije, poliva gnojnico po lastni domovini, žal ni državnik, ampak pritlehen politikant,« je dejal za naš portal.

Za Demokracijo pa je spregovoril tudi publicist in naš zunanji sodelavec Pavel Ferluga. Kot pravi, Slovenija slovi po izrednih dogodkih, ki so težko primerljivi v ostalem svetu. »’Naši’ EU poslanki T.FAJON, se je zgodil patološki fenomen vretja sivih celic, kar je edinstven primer v psihopatologiji. Zgleda, da to ni osamljen primer, ampak, po njenih »zaskrbljenih« besedah, prekaša širjenje Covida-19, ker v trenutku se je ta nova pandemija bliskovito pojavila v ljudeh Slovenije, ki zahtevajo takojšnjo lustracijo ’janšizma’, ki spreminja značaj slovenske družbe. Pozvala je PV J. Janšo, da zaradi vsakega slovenskega državljana zaradi rasti demokracije in vsakega posameznika, Sloveniji vrne na pot ’nazaj modernih, odprtih, prijaznih in spodobnih držav’, torej, kot smo že bili v povojnem letu 1945 vse do diktature osamosvojiteljev,« je za naš portal dejal Ferluga.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine