28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Koliko “neformalnih” svetovalcev ima Golob? Na sestanke z UKC pošilja Andreja Ribiča

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Slovenski javnosti se počasi izrisujejo obrisi delovanja vlade Roberta Goloba. Ta skuša, čeprav mu to vedno manj uspeva, v javnosti prikazati podobo politika, ki se zavzema za nove prijeme delovanja. A kot je pred dnevi v naši oddaji razkril nekdanji minister za finance Janez Šušteršič, njegovi prijemi niso nič kaj novi, pravzaprav gre za način delovanje pokojne Liberalne demokracije Slovenije. Takšen koncept netransparentnega postopanja se očitno se kaže tudi pri primeru Andreja Ribiča. Menedžerja, ki ga slovenska javnost pozna iz energetike, sedaj pa še kot premierjevega odposlanca za stike z UKC Ljubljana, poroča Požareport. 

Ribič sicer ni prva premierjeva nenavadna izbira. Lepo število le teh so v preteklih dneh razkrili pisni izdelki odstopljene notranje ministrice Bobnarjeve in v. d. generalnega direktorja policije Lindava. Z naskokom najbolj sporna premierjeva kadrovska odločitev je gotovo Miloš Njegoslav Milović, nepravnomočno obsojena oseba, ki mu, vsaj tako trdi, le neformalno svetuje. Za to naj ne bi prejemal nobenega plačila.

Medtem ko Milović brezplačno svetuje za področje varnosti tako Golobu kot tudi nekaterim ministrom iz Gibanja Svoboda, to očitno še bivši predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič, poznan tudi kot nekdanji vodja volilnega štaba največje vladajoče stranke ter nesojeni član uprave Darsa. Neformalno svetovanje pa naj bi se odvijalo v UKC Ljubljana.

Andrej Ribič (Foto: STA)

Ribič naj bi zadnje tedne fizično prisostvoval na operativnih sestankih v UKC Ljubljana, ki jih vodi tudi vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Marko Jug. Na dogodkih naj bi bili prisotni tudi zastopniki ministrstva za zdravje. Tema pogovorov pa naj bi bila energetska sanacija in obnova osrednje zgradbe UKC Ljubljana. Tam naj bi Ribič (po lastnih besedah) sodeloval v skladu z Golobovimi navodili, ker naj bi se menda “spoznal na investicije”, tako Požareport.

“Ponosni naslednik”

Sicer pa naj bi dotični gojil precej višje aspiracije, kot bi bilo denimo zgolj honorarno svetovanje predsedniku vlade. Ribiča se je pred časom omenjalo tudi kot kandidata za generalnega direktorja UKC Ljubljana. Kvalifikacij mu sicer ne bi manjkalo, za imenovanje pa bi imel tudi pravi družbenopolitični pedigre, kot je razvidno iz spodnje fotografije.

Nekdanji predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič na borčevski proslavi v Dražgošah uživa v družbi Alenke Bratušek in ostalih članov stranke SAB. (Foto: Twitter)

Predsednik vlade je sicer njegovo imenovanje na čelo UKC zanikal v intervjuju za Radio Slovenija, tudi v primeru če bi se ta prijavil na razpis.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine