10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Koliko dnevnic je država izplačala kmetijski ministrici Aleksandri Pivec?

Objavljamo podatke o dnevnicah, ki si jih je dala ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec izplačati od nastopa funkcije 13. septembra lani. V tem letu je bil ministrica iz stranke DeSUS kar na tridesetih službenih poteh v tujini. Kam vse je letala z vladnim Falconom, smo že poročali.

 

Ministrica za kmetijstvo iz kvote stranke DeSUS Aleksandra Pivec ima res izjemen smisel za postavke proračuna, iz katerih lahko kaj kapne na njen račun. Ob 200 evrov na uro honorarjev, kolikor si jih je v prejšnjem mandatu, ko je bila državna sekretarka pri strankarskem kolegu Gorazdu Žmavcu obračunavala za storitve, katerih izvedba je po poročanju Požareporta milo rečeno diskutabilna, si je v tem mandatu ob poletih s Falconom, ki so stali že več kot 77 povprečnih septembrskih pokojnin oziroma 50 tisoč evrov, dala ministrica Pivčeva izplačati tudi za 1.548,17 evrov dnevnic.

Kar je, preračunano v oktobrsko povprečno pokojnino, kar 2,3 mesece življenja slovenskega upokojenca, ki jo prejema. Ministrici, ki seveda prejema ministrsko plačo in bonitete, je tako za potovanje po svetu, kjer bi katerikoli minister težko rekel, da mu gostitelj ni častil sobe, več toplih obrokov in prevozov, torej ob tem pripada še več kot 1.500 evrov iz proračuna, upokojenci pa bodo, če bo gospodarska rast letos več kot 2,5-odstotna, decembra 2020 pokojnine zvišale za 6,50 evra, v primeru več kot 3,5-odstotne rasti bo izvedena v višini 9,75 evra, v primeru več kot 4,5-odstotne rasti pa v višini 13 evrov.

Spodaj v tabeli objavljamo podatke o dnevnicah, ki si jih je dala Pivčeva izplačati od nastopa funkcije 13. septembra lani. V tem letu je ministrica za kmetijstvo iz stranke DeSUS bila na kar tridesetih službenih poteh v tujini. Kam vse je letala z vladnim Falconom, smo že poročali.

V tabeli si lahko pogledate podatke o oktobrskih pokojninah.

Andrej Žitnik

Zadnje novice

Sorodne vsebine