14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Kočevski župan ob prazniku mesta postavil kip jugokomunističnemu generalu Jožetu Ožboltu

Potvarjanju zgodovinskih dejstev in slavljenju jugokomunistov ni videti konca. Izvedeli smo, da je kočevski župan dal v Park narodnih herojev v bližini kočevske gimnazije postaviti kip generala JLA Jožeta Ožbolta. Gre za očiten poskus poveličevanja zločinskega jugokomunističnega režima in mladim predstavljati izkrivljeno sliko zgodovine.

V Kočevju so na občinski dan, 1. oktobra, na 75-letnico Kočevskega zbora, v Parku narodnih herojev postavili spomenik pokojnemu jugoslovanskemu generalu Jožetu Ožboltu, čigar brat Drago Ožbolt je bil leta 1991 odgovoren za razorožitev Teritorialne obrambe Republike Slovenije.

Celotna zadeva je minila brez velike pozornosti. Spomenik so postavili v park v neposredni bližini kočevske gimnazije, kar je po mnenju predsednika društva MORiS Toneta Krkoviča očiten znak, da gre za poskus vsiljevanja idej jugokomunizma. Da je to tudi bil namen, potrjuje tudi simbolična izbira dneva, na katerega se je odvijal tako imenovani “Zbor odposlancev slovenskega naroda”, kar pa je samo še ena od številnih komunističnih laži.

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine