-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Ko sodniki ščitijo politične prevratnike: znana politično okužena sodnica izpustila Čordića!

Piše: P. T.

Potem ko smo poročali, da so policisti prijeli enega od iniciatorjev nasilnih protestov Zlatana Čordića, portal Siol.net poroča, da je Čordić neuradno že na prostosti.  

Izpustitev naj bi mu omogočila ljubljanska sodnica Marjutka Paškulin. In to se menda sploh ni zgodilo prvič, saj je zaradi sodniškega »usmiljenja«« tudi Anis Ličina izognil priporu. Paškulinova, ki je sodnica od leta 1995 dalje, je tudi sopodpisnica izjave proti sedaj že nekdanjemu sodniku Zvjezdanu Radonjiću – v tej izjavi so sodniki branili predsednika sodišča Marjana Pogačnika in zavračali Radonjićevo tezo, da so sodniki prestrašeni. V Šiški pa je tudi predsednica okrajne volilne komisije, piše Peter Jančič.

»Paškulinova je sodnica, ki je po poročanju medijev v primeru korupcije državnega sekretarja Borisa Šuštarja (LDS) nekoč odločila, da pri Šuštarju ni razlogov za pripor ali celo nadaljevanje preiskave, čeprav se je pozneje znašel celo v zaporu – aretirali so ga pri jemanju podkupnine. Leta 2005 pa smo v medijih poročali, da je ustavila predkazenski postopek zoper Mitjo Ribičiča zaradi povojnih umorov, kar je bilo takrat v interesu Zveze borce in strank, ki izvirajo iz nekdanje Zveze komunistov,« še piše avtor članka. Poleg tega naj bi bila prijateljica Aleša Zalarja in Branke Zobec Hrastar, med drugim naj bi kot sodnica sprostila nekaj milijonov vredno premoženje nekdanjega direktorja slovenske podružnice Hypo banke Božidarja Špana – prijatelja Mira Senice – in dovolila hišno preiskavo pri novinarju Mitji Lomovšku, ki ga je Miro Senica pred tem obtožil izsiljevanja (ob odstopu Katarine Kresal). V aferi Baričevič pa naj bi zavrnila zahtevo specializiranega državnega tožilstva po pregledu telefonskih pogovorov Mira Senice, ki bi lahko pokazali dodatna ozadja v zadevi Baričevič in bulmastifi, še piše Siol.net.

Zadnje novice

Sorodne vsebine