-0.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Ko se raj pod Triglavom spremeni v čisti kaos ali kako je Tea Jarčeva s politkolesarsko tovarišijo hrupno onesnaževala naš naravni biser in nadlegovala državnike!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

A dejstvo, da že 70 tednov protestiramo vsak petek in se borimo za svobodo, demokracijo, vladavino prava, na katero se vi požvižgate, to nič ne šteje? Dajte vi nam mir! Nikjer ni miru pred Janšo!”, se je pozno zvečer na Kredarici, na ves glas drla Tea Jarc s tovarišijo, kar je nov “vrhunski kulturni” dosežek petkovega politkolesariata. Po pljuvanju poslancev in kazanju golih zadnjic, so se demonstranti med drugim lotili še neposrednega verbalnega napada na Janšo in Hojsa, ki sta si v poznih večernih urah privoščila oddih na klopci pred kočo, obenem pa motili ostale planince, zlasti pa hrupno onesnaževali Triglavski narodni park in s tem motili divjad. Kot kaže bi bilo potrebno poostriti nadzor na tem, za Slovence tako dragocenem kraju. Prav je imel Hojs, ko si je pred časom izposodil biblični rek: “Svetega ne dajajte psom in svojih biserov ne mečite svinjam, da jih ne pomendrajo z nogami in se nato obrnejo ter vas raztrgajo.” Da, na takšen način so se Jarčeva in tovarišija oddolžili vladi, ki tudi zanje Slovenijo uspešno krmari skozi epidemijo in srčno pomaga reševati zdravja, življenja in gospodarstvo. 

Za veliko smeha je poskrbel tisti, ki je nedavno cinično, v šali zapisal, da so se opice razvile iz talibanov, ko so slednji pred dnevi zasedli lunapark in fitnes klub v Kabulu ter se otročje znesli nad tamkajšnjimi napravami. “Talibanskim” izpadom pa smo bili tokrat priča kar na vrhu Slovenije. Zanje je poskrbela nihče drug kot prvorazredna gospodična Tea Jarc (hčerka prvorazrednega Srečka Jarca), obdana s svojo protestniško tovarišijo, ki je dokazala, da gredo lahko še nižje kot smo bili vajeni na njihovih izgredih po Ljubljani in drugod. Začuda so se tokrat odpovedali razkazovanju svojih golih zadnjic, pljuvanju politikov, kamenjanju in požiganju podob javnih osebnosti itd. Nenavadno je tudi to, da njihovega izgreda v osrčju slovenskih gora nista popestrila komediant Zlatko Zlatan Čordić, ki je specialist za nadlegovanje javnih oseb in Anis Ličina, ki bi iz zapora v Celovcu lahko poslal vsaj nekoga drugega, da dostavi kakšno robo in vzdušje malce popestri.

A kot kaže so se petkovi izgredniki, ki so tokrat razgrajali na Kredarici (pred tem še na samem vrhu Triglava), odločili, da bodo med pohodniškim oddihom, potem ko se je že stemnilo in bi človek pričakoval vsaj malo preljubega miru, brezsramno verbalno znesli vsaj nad dvema državnikoma ter ju nekaj minut nadlegovali. Govora je o predsedniku vlade Janezu Janši in notranjem ministru Alešu Hojsu, kar je višek primitivizma in nesramnosti. Obenem so politkolesarji s svojim izpadom kalili nočni red in mir ter s tem nadlegovali številne druge planince, ki takšnega obnašanja v svojem, več desetletnem obdobju obiskovanja slovenskih gora, še niso doživeli. S tem so Jarčeva in njena ideološka žlahta vpeljali nove standarde obnašanja, ki so doslej veljali za diskoteke in pivnice ter obenem pozabili, da si zlasti divjad zasluži mir in počitek, obenem pa hinavsko omenjali izid nedavnega referenduma o vodah, ki naj bi odražal “skrb ljudstva za naravo”.

A prav s tem so jasno dokazali, da gre levici in njenim neformalnim priveskom v obliki nevladnih organizacij kot je Mladi plus, ves čas le za politiko, proračunsko korito in oblast, pod aktualno vlado pa se počutijo ogroženi. To je nivo obnašanja petkovih politkolesarjev, ki so na Triglav prinesli svoj simbol s “partizanskim” napisom: “Oblast ljudstvu, volitve zdaj.” in “Upor je pravica”. Tudi shizofreni govor Jarčeve na vrhu Slovenije, daje slutiti, da gre za ljudi, ki so mentalno še vedno v gozdovih leta 1945: “Danes se naš glas razlega s Triglava, najvišje slovenske gore, ki je že od nekdaj tudi simbol boja za svobodo, boja za pravico, boja proti tujim in domačim okupatorjem, boju proti fašizmu v vseh njegovih oblikah.” Demonstranti so se na vrhu Triglava obenem drli “Danes je petek”, čeprav ni jasno koga to v Planinskem raju sploh zanima, saj imajo ljudje že tako ali tako polne glave njihovih zblojenih političnih idej in v gore prihajajo na počitek, oddih, se nastavljali fotografskim objektivom, recitirali in imeli “borčevske” govore ter še na druge načine hrupno onesnaževali ta edinstveni slovenski biser.

Petkovi politkolesarju so tokrat razgrajali kar na vrhu Triglava. (Foto: posnetek zaslona)

Zanj sicer naravovarstveniki zadnje čase zaskrbljeno opažajo, da je že ogrožen zaradi onesnaževanja z odpadki, ki jih številni novi, planinarjenja nevešči obiskovalci, puščajo v naravi. V nadaljevanju si poglejmo še, kaj je imela Jarčeva s tovarišijo “pametnega” za povedati premirju Janši (več je mogoče videti na priloženem videoposnetku), za konec pa prilagamo še sloviti govor Kruhoborke, ki je tako neučakana s svojimi protivladnimi zahtevami, da do naslednjih državnozborskih volitev ne more počakati niti trenutka več. In če pridejo na oblast tisti, ki bi jim kot edinim zaupala “demokratično” “oblast ljudstva”, si zasluži, da ji v spomin in zahvalo postavijo vsaj kakšen spomenik ali po njej poimenujejo ulico, kar je v skladu z borčevsko tradicijo. Zanje je storila zares ogromno. Jarčeva premierju Janši: “Danes je petek in protest se seveda nadaljuje s častnim gostom, ki je očitno končno prišel pozdraviti protestnike in protestnice.” 

“Borčevski” govor Tee Jarc na vrhu Triglava. (Foto: posnetek zaslona, Facebook)

“Kakšna čast. Gospod Janez Janša, kaj porečete na to, da ljudstvo že 70. tednov protestira, da ste na referendumu izgubili tako, kot še nobena druga stranka ni izgubila? Da je ljudstvo dalo jasno nezaupnico vladi in vi tega še vedno nočete slišati? A ljudstvo znova žalite z “umsko ogroženimi ljudmi”? A ljudstvo je neumno, ker hodi na Triglav? Zato, ker se bori, da imamo osvobojeno ozemlje? A nas boste poslali v Avstralijo v svojo kliniko, kot ste nas že milijonkrat? A ste se spet mislili malo slikati in igrati politikantstvo? A mislite, da nabirate politične točke in boste še naprej manipulirali ljudi? A to je vaš namen? A mislite, da je nam luštno živeti v takšni državi? Zdrahar! Otrok! (medklic tovarišic). A ne boste nič odgovorili 670 tisočim prebivalkam in prebivalcem, ki so na referendumu jasno izkazali nezaupnico vladi? A mnenje prebivalstva nič ne šteje, kljub temu, da naj bi bili v demokraciji?”

Gromovniški nagovor Tee Jarc na vrhu Triglava. Kot bi poslušali pokojnega Janeza Stanovnika. (Foto: posnetek zaslona, Facebook)

“A dejstvo, da že 70 tednov protestiramo vsak petek in se borimo za svobodo, demokracijo, vladavino prava, na katero se vi požvižgate, to nič ne šteje? Dajte vi nam mir! Nikjer ni miru pred Janšo!” je še kontroverzno dejala, čeprav je sama delala zdraho in brezobzirno motila planince ter gorske živali. Obenem so izgredniki še navedli, da se ne bodo predali in ne bodo nikdar nehali boriti za svobodo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine