12.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Ko se novinarski inkvizitorji pod vodstvom Anuške Delić popolnoma osmešijo: Celo višina zapadlega snega je argument o obstoju globalnega segrevanja!?

Levičarska ideološka policija pod imenom Oštro je udarila z vsemi šili in kopiti in se prelevila v vlogo sodnikov, ki se imajo za edine kompetentne raziskovalne novinarje v državi. Ob pregledu njihove strani je mogoče videti, da jim prioriteto predstavlja diskreditacija medijev blizu opoziciji, Nova24TV in Demokracije, med politiki pa je najbolj na tnalu nihče drug kot poslanec največje opozicijske stranke SDS Branko Grims, ki izraža jasne protimigrantske težnje, ki pa so trn v peti slovenske levice.

 

V članku z naslovom “Ne, globalno segrevanje ni prevara” ideološka policija poskuša na laž postaviti naslednjo trditev Branka Grimsa, ki jo je ta zapisal na družabnem omrežju Facebook: “Globalno segrevanje, ki ga povzroča človek, je navadna prevara, od katere imajo davkoplačevalci samo škodo. Vpliv človeka na segrevanje ali ohlajanje Zemlje je v primerjavi s soncem po njegovem mnenju smešno majhen.” Očitno je, da politična policija ni seznanjena z izsledki Nasinih strokovnjakov, ki opozarjajo na veliko verjetnost nove ledene dobe. Ta izsledek izpodbija kredibilnost tako imenovanih raziskovalnih novinarjev pod vodstvom Anuške Delić, ki zasmehujejo poslanca SDS ter za neresnično označujejo njegovo izjavo, da globalnega segrevanja ni in da se Zemlja v resnici ohlaja. Pri tem navajajo, da je stroka enotna glede globalnega segrevanja. Omenjeno več kot očitno ne drži, saj si stroka še zdaleč ni enotna glede globalnega segrevanja – obstajajo namreč številni znanstveniki in raziskave, ki zagovarjajo eno ali drugo tezo. Le za “raziskovalne novinarje” Oštro so zadeve kakopak jasne, saj izhajajo iz ideoloških in ne znanstvenih izhodišč.

Kot argument 15 centimetrov razlike v višini snega

Novinarska policija se pri svojem raziskovanju obregne ob malenkosti. Izjavo Grimsa, “Na Kredarici je tik pred začetkom poletja še več kot tri metre ‘globalnega segrevanja’, v Avstriji ponekod tudi šest metrov in več”, namreč postavljajo na laž z naslednjim podatkom: “Na Kredarici je bilo 2. junija, na dan poslančeve objave, po podatkih agencije za okolje Arso 285 centimetrov snega, torej manj kot tri metre.” Vidimo lahko, da se ukvarjajo z malenkostmi. Očitno na drugačen način ne zmorejo argumentirati svojega stališča glede obstoja globalnega segrevanja.

Deklici verjame celo župan SD, oni pa ne

Kot da že vse povedano ni dovolj bizarno, so se lotili celo nedolžne 11-letne deklice, ki je poročala o napadu migrantov s kamenjanjem. Svojo trditev, da do omenjenega napada morebiti sploh ni prišlo, so opredelili kar z dejstvom, da policija storilcev niti s policijskim psom ni odkrila. Omenjena trditev ne drži vode, saj migranti zagrešijo vrsto kriminalnih dejanj, pa jih pogosto ne izsledijo. Seveda pa je vsakomur z nekaj zdrave pameti jasno, da pes ne more najti sledi v vodi. Povrhu vsega pa veliko pove tudi trditev župana Ilirske Bistrice Emila Rojca iz vrst SD, ki je javno povedal, da je govoril z deklico, ki je bila tarča napada, in poudaril, da ji verjame. Z otrokom sem se osebno pogovoril in ji verjamem,” je zapisal in poudaril, da otrok v teh letih nikakor ni sposoben lagati zaradi političnih interesov kogar koli. Povrhu tega pa tudi njeni starši nimajo povezave z nobeno politično stranko.

Raziskovalno novinarstvo jim je španska vas

Ideološki novinarji za lažno in pristransko označujejo tudi trditev, da divje zveri v Sloveniji postajajo vsako leto večji problem. V svoji argumentaciji se nanašajo na grafe, iz katerih je jasno razvidno, da se število volkov in medvedov in škodnih primerov, povezanih z njimi, iz zadnja leta zmanjševali. Njihove meritve se nanašajo na podatke do leta 2017, saj so lovci vsa ta leta odstreljevali volka in medveda, za zadnji dve leti pa podatki manjkajo, saj so prejšnje leto odstrel ustavili. To pa je prineslo tudi preobrat v številu zveri ter posledično pri škodnih primerih na domačih živalih. In to dokazujejo tudi izsledki našega raziskovalnega novinarja Luke Svetine, ki se je za razliko od tako imenovane politične policije odpravil na teren in se tam seznanil s številnimi težavami naših kmetov zaradi napadov divjih zveri. Jasno je, da je do porasta napadov prišlo zaradi odločitve sodišča, da ustavi odstrel 200 medvedov in 11 volkov. Ob tem je paradoksalna trditev, da je število napadov odvisno od obroda žira. Še posebej ne v sedanjem času – spomladi in poleti – ko žira sploh ni. Omenjeni novinarji so na tem primeru pokazali, kako šibko je njihovo znanje in kako slabi raziskovalci so.

Število rjavih medvedov in škoda, ki so jo povzročili v desetih letih. (Foto: Oštro)

Število volkov in škoda, ki so jo povzročili v desetih letih. (Foto: Oštro)

Delo na terenu. (Foto: Nova24TV)

Sporni jedilnik

Seveda ni šlo brez obreganja ob migrantske teme. Med drugim so se osredotočili na poročanje o menijih v azilnem domu v Logatcu. Naše poročanje so postavili na laž, ko smo navedli, da so v azilnem domu na meniju imeli govejo juho, njoke z morskimi rakci, solato in sladico. Obenem so v obrazložitev navedli primer menijev za tri dneve, pri tem pa niso konkretno navedli niti datumov, ko je bila omenjena hrana na jedilniku. Koliko je bilo še drugih dni, ko je bil jedilnik tak, kot smo ga navedli na Nova24TV. Pri tem je treba omeniti, da si te informacije nikakor nismo izmislili, ampak smo jo prejeli od zanesljivega vira.

Novinarska inkvizicija v sestavi Anuška Delić, Klara Škrinjar, Maja Čakarić, Marko Milosavljević in Nataša Pirc Musar je očitno na pohodu. Ti več kot očitno ne delujejo v javnem interesu, kot je zapisano na njihovi spletni strani, ampak v interesu globoke države, pri svojem utemeljevanju pa se nanašajo na pošiljanje elektronskih sporočil iz ene pisarne v Ljubljani v drugo pisarno v Ljubljani. Pravo raziskovalno novinarstvo pač zahteva več truda.

H. M., M. D.

Zadnje novice

Sorodne vsebine