24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Ko se neumnosti širijo s svetlobno hitrostjo – Židan poziva vlado k razglasitvi podnebne krize

Očitno se neumnosti širijo s svetlobno hitrostjo. Potem ko se razglasitve podnebne krize kar vrstijo, je tudi predsednik državnega zbora Dejan Židan na predsednika vlade Marjana Šarca naslovil poziv, da vlada v Sloveniji razglasi podnebno in okoljsko krizo. S tem bi, kot je prepričan Židan, zagotovili potrebne vire za pripravo celovitega načrta potrebnih ukrepov.

 

Židan je svoj poziv oblikoval na podlagi posveta, ki ga je v državnem zboru gostil 14. novembra. Na njej so znanstveniki, nevladniki, gospodarstveniki, politiki, mladi in predstavniki drugih delov civilne družbe razpravljali o podnebnih spremembah.

Kot je poudaril predsednik DZ, “smo prišli do soglasja, da je prišel čas za konkretne ukrepe”. Z razglasitvijo podnebne in okoljske krize bi se Slovenija postavila ob bok državam in institucijam v Evropi in svetu, ki so to odločitev že sprejele, vključno z Evropskim parlamentom, je spomnil.

Ne le Židan, tudi poslanska skupina njegove stranke SD je vlado že pozvala, naj razglasi podnebno krizo in se aktivno zavzame za njeno reševanje.

Kakšne ukrepe naj bi vlada predvidela, ni znano, verjetno pa bodo državljane po žepu udarili novi ekološki davki…

Zadnje novice

Sorodne vsebine