9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Knovs danes spet opravil nadzor nad kadrovanjem na Sovi

Pooblaščena skupina komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je danes ponovno opravila nadzor na Sovi, kjer je preverjala tudi zaposlitev sorodnice nekdanje predsednice NSi Ljudmile Novak, je za STA potrdil član Knovsa Branko Simonovič (DeSUS). Drugi člani skupine izjav ne dajejo in tako podrobnosti niso znane.

 

Simonovič je pojasnil, da je posebno skupino, ki je opravila nadzor na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova), zaradi obveznosti v DZ zapustil še pred zaključkom pogovorov oz. nadzora. V času, ko je bil prisoten, pa so govorili o zaposlitvi sorodnice Novakove na Sovi, torej kdaj in kako je bila zaposlena. “Tam sem bil do točke, ko je predsednik komisije Matej Tonin (NSi) povedal, da bi želeli videti dokumentacijo,” je dejal Simonovič.

Po njegovih navedbah je pri nadzoru sodelovalo pet članov Knovsa. Iz vrst koalicije še poslanka LMŠ Jerca Korče, iz opozicijskih vrst pa predsednik komisije Tonin, poslanec SDS Žan Mahnič in poslanec SNS Zmago Jelinčič.

Tonin izjav glede nadzora za zdaj ne daje, prav tako ne v LMŠ. Da so opravili nadzor na Sovi, je potrdil tudi Mahnič, ki pa prav tako ne daje izjav o vsebini, saj so se tako dogovorili. Preverjali pa so to, kar je Tonin že napovedal, je dodal Mahnič. V četrtek je sicer napovedal, da bodo ta teden na agenciji ponovili nadzor v zvezi z zakonitostjo zaposlitve znanke premierja Marjana Šarca ter preverili tudi zakonitost zaposlitve sorodnice Novakove.

Po Simonovičevih besedah jim je Tonin danes pojasnil, da bo sprožil ponoven nadzor zaposlitve Šarčeve znanke. Ali se je to dejansko danes zgodilo, pa za zdaj ni znano, poroča STA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine