15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Kmalu razpis za gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije

Predvidoma konec prihodnjega tedna bo objavljen javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije GOŠO 3A. Na razpisu bo na voljo 13,6 milijona evrov sredstev, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 10,9 milijona evrov.

Odločitev o finančni podpori za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije GOŠO 3A je kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad izdala služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

“Namen javnega razpisa bo sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij, ki bodo gospodinjstvom omogočala širokopasovni dostop s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in elektronske komunikacijske storitve prek teh omrežij na območjih, kjer tak dostop do širokopasovnih elektronskih komunikacijskih storitev še ni omogočen in kjer hkrati ni tržnega interesa za gradnjo takih širokopasovnih omrežij, ki bi tak dostop omogočala,” so v sporočilu navedli v vladni službi.

Za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija bo na voljo nekaj manj kot 7,6 milijona evrov razpisanih sredstev, za Zahodno Slovenijo pa nekaj več kot šest milijonov evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine