9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Klub slovenskih podjetnikov SBC organizira posvet, kako postati Švica, tam pa bodo v večini predstavniki vlade, ki nas peljejo proti Venezueli!

Klub slovenskih podjetnikov SBC v naslednjem tednu v Postojni organizira forum z naslovom Švica – ugled za Slovenijo. Glede na to, da bo govora o ključnih točkah programa SBC “Za prodorno Slovenijo”, ki jih mora vlada podpreti v letu 2019, in o tem, kako Švicarji ustvarjajo konkurenčne produkte z visoko dodano vrednostjo, bi človek pričakoval, da bo na dogodku zastopan celoten lok politike, a očitno ne bo tako, saj bo organiziran posvet, na katerem predstavnikov vseh strank opozicije, ki se edini zavzemajo za svobodno in konkurenčno gospodarstvo, ne bo.

Od opozicijskih strank je vabilo prejela le SDS, v večini pa bo zastopana vladna stran, s tem pa gospodarstvo pristaja na položaj tretjerazrednega sogovornika nasproti izvršilni veji oblasti.

V primerjavi s podobnimi forumi, ki jih organizirata na primer Gospodarska zbornica Slovenije ali Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, izstopa nezastopanost opozicije oziroma celotnega parlamentarnega loka politike. Tokrat je situacija še toliko bolj nenavadna, ker je vladna politika manjšinska politika, odvisna od ekstremistične stranke, ki bi spet rada izvajala proces nacionalizacije. Med govorci se bodo tako pojavili: premier Marjan Šarec, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, minister za finance Andrej Bertoncelj in ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer.

 

Celoten članek lahko preberete tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine