9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Kljub tožbi uslužbenec globoke države Anton Peinkiher ne preneha blatiti osamosvojiteljev z lažmi: Globoka država ga je nagradila z mestom svetovalca za varnost v Mercatorju

Nekdanji obveščevalec in orodje globoke države še kar nadaljuje z blatenjem in laganjem o osamosvojiteljih Slovenije prek družbenih omrežij. Tokrat laže o Janezu Janši, Lojzetu Peterletu in BgGen Tonetu Krkoviču, in to kljub temu, da mora slednji zaradi Peinkiherjevega obrekovanja pravico iskati na sodišču. O obtožbah, ki jih po Twitterju širi Peinkiher, smo povprašali Krkoviča, ki pa je za naš spletni portal razkril tudi podrobnosti o tem, kako je globoka država nekdanjim nasprotnikom osamosvojitve priskrbela dobro plačane službe v nekaterih tajkunskih podjetjih.

Kljub temu, da mora BgGen Tone Krkovič zaradi laži, ki jih je Anton Peinkiher že izrekel na njegov račun, iskati pravico na sodišču, se ta ne ustavi. Že v preteklosti je lagal, da naj bi imel Krkovič končano zgolj poklicno šolo, govoril je tudi o tem, kako na bi bil kriv za “neumnosti”, kot je bila sestrelitev helikopterja nad Ljubljano. Prav tako naj bi skupaj z Janezom Janšo zlorabljal Slovensko vojsko tudi v okviru afer Depala vas in mariborsko orožje, poleg tega pa naj ne bi bil zmožen častne drže. Peinkiher, čigar strokovnost po poročanju Demokracije temelji na diplomi vojaške akademije JNA, pa kljub tožbi nadaljuje z lažmi in žalitvami. Tokrat je poleg Krkoviča napadel nekdanjega predsednika vlade Lojzeta Peterleta in Janšo, ki je bil v tistem obdobju minister za obrambo. Očitno je Peinkiherja ob živce spravilo javno pismo Lojzeta Peterleta predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, v katerem ga poziva, naj ob 50. obletnici ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije jasno razlikuje med TO SRS in tisto teritorialno obrambo, ki ni bila poslušna Beogradu ter se je postrojila 17. decembra 1990 v Kočevski Reki. Peterle je v pismu še poudaril, da je “TO SRS kot podsistem Jugoslovanske ljudske armade služila totalitarni oblasti komunistične Jugoslavije”.

Krkovič o obtožbah, da je maja 1990 predal orožje Kočevja

Krkovič pravi, da so te obtožbe zoper njega norosti, in se sprašuje, kakšen smisel bi bil v tem, da bi on predajal orožje, saj je ravno on ugotovil, da se orožje predaja. Dodal je, da “slovenska javnost dobro pozna to zgodbo, kot je bila prikazana že v filmu Operacija 2-1-13-62, kjer je bila tudi jasno opredeljena”. Ob nekem dogodku pa mu je lokalni poveljnik, ki je sodeloval pri samorazorožitvi, na vprašanje o tem, kaj pomenijo prazna skladišča, odgovoril: “Bolje, da to vzame JLA, kot da to vzame Janša.”

BgGen Tone Krkovič (Foto: STA)

Peinkiher je še danes orodje v službi globoke države, za kar pa je bil tudi nagrajen

Smešne pa so tudi vse obtožbe zoper Janšo, pravi Krkovič in dodaja: “Če bo kdaj jasno, bo od zdaj naprej jasno, tudi s predsednikovim govorom je bilo jasno razmejeno, kdo je napadalec in kdo branilec.” Peinkiher je po Krkovičevih besedah človek, ki pripada napadalski strani ter JLA, ki naj bi jo kasneje fizično zapustil, vendar je očitno ni nikoli v resnici zapustil, danes pa igra njenega advokata. Takrat je bil v kontraobveščevalni službi te armade, ki je najbolj skrajno spodkopavala temelje slovenske osamosvojitve. Tudi danes naj bi bil zakrinkan kontraobveščevalec in udbovec. Kot dodaja Krkovič, se Peinkiher loteva na vseh delih slovenske osamosvojitve in ljudi, ki so bili na čelu tega projekta.

“Je orodje globoke države, prvič se je v tej vlogi vidno pokazal v zadevi Depala vas, ko je šel zadnji šef partije s podobnimi orodji, kot je Peinkiher, in se je s temi metodami spravil na obrambnega ministra Janeza Janšo. Ravno Peinkiher je Radojkiča, sicer organa kontraobveščevalne službe hrvaškega rodu in specialista za subverzivno delovanje, takrat angažiral ter ga prisilil v sodelovanje z njimi in so skupaj pripravljali elemente tega, kar je danes znano kot Depala vas,” je Krkovič razložil vpletenost Peinkiherja v nasprotovanje slovenski osamosvojitvi.

Po Krkovičevih besedah pa je bilo dobro in udobno poskrbljeno za nasprotnike slovenske osamosvojitve s strani globoke države tudi po dogodkih, ključnih za osamosvojitev. Anton Peinkiher se je tako v času Zorana Jankovića na mestu predsednika uprave družbe Mercator tam zaposlil kot svetovalec za varnost, zanimiv pa je tudi primer Vinka Beznika, ki se je zaposlil kot svetovalec za varnost pri tajkunu Pavčku v družbi Viator.

Peterletu so prikrivali resnico o agresiji na Slovenijo (Foto: Twitter)

Peterletu začetek agresije nad Slovenijo prikrivali tisti, ki bi ga o tem morali obvestiti!

O obtožbah zoper Peterleta je Krkovič povedal, da Peterle sploh ni vedel za razoroževanje, saj naj bi mu to prikrili ravno tisti, ki bi ga o tem morali obvestiti po uradni dolžnosti, na primer takratni vrhovni poveljnik Slovenske vojske Milan Kučan. O tem naj ga ne bi obvestila niti takratni poveljnik TO Ivan Hočevar niti sekretar za obrambo. “Namesto obvestitve pa so tajno dali ukaz za razorožitev. Jasno je, da je šlo za državni udar. Za prvi korak izvršitve agresije s privolitvijo ljudi, ki so danes del globoke države,” je Krkovič pozabil ozadje razlogov, zakaj Peterleta o tem niso obvestili. Ukaz pa je bil izdan 15. maja 1990, 16. maja pa je bila šele izvolitev vlade, in sicer pod pogoji izvršene agresije. “Razorožitev vojske, ki bi morala braniti plebiscitarno odločitev Slovencev in ki sta jo potem imela Demos ter njegova vlada v programu – samostojno in demokratično Slovenijo –, so seveda napadli, prvi korak agresije pa je bila ravno razorožitev vojske, ki bi morala braniti odločitev Slovencev na plebiscitu. Namesto tega so se razpustili in samorazorožili. Peterle sploh ni vedel, da prisega pod vojnimi pogoji,” je zaključil Krkovič.

J. Ž.

Zadnje novice

Sorodne vsebine